Снимка Булфото, архивИзискване към страната ни да прави парични преводи,

...
Снимка Булфото, архивИзискване към страната ни да прави парични преводи,
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Евросъюзът не ни иска да внасяме 3 млрд. евро

Снимка Булфото, списък

Изискване към страната ни да прави парични преводи, с цел да получи достъп до финансиране от европейския фонд за възобновяване на стопанската система след пандемията от ковид няма. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на въпрос на народния представител от " Българска социалистическа партия за България " Дора Янкова по отношение на показания от Европейска комисия на 27 май 2020 година план за основаване на Фонд за възобновяване на стопанската система на Европейски Съюз след пандемията от ковид, написа standartnews.com.

Дора Янкова означи във въпроса си, че с цел да получи средства, България би трябвало да направи вноска от близо три милиарда евро, което съставлява осем на 100 от Брутният вътрешен продукт на България. Вицепремиерът Дончев отговори, че няма такова условие. " Вероятно процедурата ще изисква издаването на държавни гаранции на избран стадий след приемане на предлагането ", разяснява той.

Дончев разяснява, че това предложение на Европейска комисия е революционно, извънредно самоуверено и в общи линии съставлява съответен отговор на Европейски Съюз за справяне с последствията от рецесията.

Вицепремиерът съобщи, че се приготвя първа версия на националния документ, който България ще показа на Европейска комисия. " Мисля, че ще бъдем подготвени в края на лятото да влезем в режим на обществени съвещания, тъй като не е редно един подобен документ да бъде подготвян единствено вътрешноведомствено ", посочи той. Участието на българското държавно управление и на какъв стадий е активността обвързвана с правенето на националния проект.

Дончев увери, че страната ни взе участие интензивно при правенето на Многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз и предлагането на Европейска комисия, наречено New Generation EU. По думите му за този инструмент средствата са към 12,845 милиарда евро, от които 9 милиарда евро са за безплатно финансиране и над три милиарда достъп до заеми.

Дончев изясни, че React ЕU е най-бързият инструмент със стойност 692 млн. евро. По думите му те могат да бъдат налични в границите на тази година или незабавно след приемането на Многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз.

Допълнително са планувани 2,24 милиарда евро, които могат да бъдат налични от Фонда за обективен преход или инструментът, с който ще се финансират политиките по декарбонизация в Европейски Съюз, 376 млн. евро се отпускат в допълнение към Програма за развиване на селските региони. По думите му най-големият инструмент, който е над 6 милиарда евро е инструментът за възобновяване и резистентност, по който парите ще са налични до 2024 година

" Въпреки, че към момента няма признато предложение, макар частичната неизясненост във връзка с разпоредбите за допустимост по разноски, които могат да бъдат покривани, ние имаме единствено политически анонси, главен фокус ще бъдат ограничения за възобновяване на стопанската система, ограничения за подсилване на здравните системи, ускорени вложения в нововъведения, цифровизация, ние към този момент работим ", увери Дончев.

Той изясни, че се чака срокът за подаване на националните проекти от страните членки да бъде до април месец идната година. " Аз мисля, че ние би трябвало да създадем нужната национална готовност подобен документ да бъде направен по-рано ", уточни вицепремиерът Томислав Дончев. Той изрази убеденост, че през есента ще имаме опция да дискутираме всички ограничения, които ще бъдат част от проекта, както и всички браншове, които би трябвало да бъдат финансирани.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР