Снимка: Булфото, архивХората още се страхуват да не се случи

...
Снимка: Булфото, архивХората още се страхуват да не се случи
Коментари Харесай

Муравей Радев: Най-голямата глупост ще е, ако хората си обърнат левовете в евро. Ще загубят два пъти

Снимка: Булфото, списък

Хората още се опасяват да не се случи нещо, когато въведем еврото. Най-сериозното нещо за отбягване на инфлация е Валутният ръб, той е усмирителна риза на нестабилни държавни управления и на незадоволително виновни политици.

Това разяснява пред Българска национална телевизия някогашният министър от времето на Иван Костов Муравей Радев, прочут с въвеждането на Валутния ръб в България, написа Блиц.

" Пълно безумство е, че някой ще ни смъкна извън борда , курсът на лв. да падне и тогава да се обезцени лв..  Хората, които си разрешиха да се заиграят със страховете на българите, някои политически сили и анализатори, го направиха съзнателно ", изясни Радев.

Той бе безапелационен, че  без значение дали сме в чакалнята на Еврозоната, или не, няма заплаха да се случи такова нещо .

" След 30 януари тази година Народното събрание подсигурява на подозренията, откакто бюджетната комисия одобри текста, който е задоволителен, с цел да може българското законодателство и рамката за чакалнята да нямат несъгласия.  България ще влезе в чакалнята само с курс на лв. 1.95583 " , сподели Муравей Радев.

Той заяви, че е получено и писмо от ЕЦБ, която приема това решение и го счита за задоволително за изчистване на законодателството.

" Парламентът реши следното, даже и на представителите в чакалнята на Еврозоната нещо да им хрумне, те нямат право да договарят и да вземат решения, защото  е значимо единствено с какъв курс влизаме ", изясни някогашният финансов министър.

Той разяснява, че  доста икономисти считат, че българският лев е недооценен  и в случай че курсът лев - евро бъде свален, тогава съотношението  ще е удобно за лв. с 10-15%  и тогава с по-малко лв. ще можеш да вземем повече евро.

" Най-голямата нелепост ще е, в случай че хората си извърнат левовете в евро, ще изгубят два пъти. Нашият лев е извънредно постоянен и всички страни го признават и го равняват на еврото ", сподели Муравей Радев.

" Категорично съм " за " да има евро в България  след години, тъй като от това се добива непоклатимост и сигурност на по-високо равнище занапред, растеж на стопанската система, достъп до големите финансови фондове в Европа, по-ниска рента за бизнеса, това е 1 милиарда облага за бизнеса ", изясни специалистът.

Ще станат ли  два пъти по-скъпи цените при приемане на еврото : " Това е слух, който се подхранва от недобронамерени хора, цената на стоката не зависи от типа на валутата, а от търсенето и предлагането, по тази причина пречи пазарът и конкуренцията, може с някоя и друга стотинка да се вдигне цената на някоя стока, само че това няма да е фактор за инфлация и не се е случило в нито една страна в Еврозоната ", безапелационен бе Муравей Радев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 ARABIA uuuuuuu (преди 11 секунди) Рейтинг: 5 | Одобрение: 0 Яжте мазни фъшшкии!!!!!! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР