Снимка Булфото, архивГрупа от близо 50 деца, предимно от Варна,

...
Снимка Булфото, архивГрупа от близо 50 деца, предимно от Варна,
Коментари Харесай

Близо 50 деца получават морско кръщение от Бог Нептун на борда на ветрохода „Калиакра“

Снимка Булфото, списък

Група от близо 50 деца, най-вече от Варна, ще получат морско кръщение персонално от Бог Нептун на борда на ветрохода „ Калиакра “ при започване на идната седмица. Поводът е обвързван с отбелязването на Деня на моряка на 25-ти юни, проведен от Моряшкия професионален съюз в града.

Това заяви в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна ръководителят на организацията Иван Велков. В морското кръщение ще вземат участие деца на моряци или пък участници в тазгодишното присъединяване на състезанието „ Детско море “. Очаква се при положително време, след 16 часа, ветроходът да извърши корабоплаване във Варненския залив, а при неприятни метеорологични условия, разходката ще бъде във водите на Варненското езеро.

На ветрохода Бог Нептун ще даде особено морско име на всеки от участниците. По думите на Иван Велков, ритуалът от години се извършва от една група от Военноморския флот, която се е специализирала в тази процедура. Всяко от децата ще получи име. Някои от малчуганите сами избират прозвищата, други, които не съумяват да си измислят, получават авансово избрани от Моряшкия съюз имена. Според Иван Велков това са наименования на разнообразни риби. Например за момчета известни са Лефер, Заргана, Кашалот и други. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР