Снимка Булфото, архивГригор Димитров коментира странната ситуация от вчера, когато

...
Снимка Булфото, архивГригор Димитров коментира странната ситуация от вчера, когато
Коментари Харесай

Гришо обясни за странната случка

Снимка Булфото, списък

Григор Димитров разяснява странната обстановка от през вчерашния ден, когато в последния миг беше заменен съперника му на " Ролан Гарос ". Първата ни ракета трябваше да играе против Виктор Троицки, само че заради травма на сърбина се наложи Гришо да играе против Мохамед Сафуат. Димитров победи египтянина с 6:1, 6:4, 7:6, откакто имал едвам десетина минути да го разучи, написа Блиц.

Григор показа, че новината за настъпилата смяна му е съобщил Троицки.

Българинът инцидентно срещнал из коридорите балканския си сътрудник, който му поискал триумф. Димитров не схванал какво има поради Троицки, който му обяснил обстановката.

" Не е елементарно, когато се случат такива неща, би трябвало да си подготвен. Имах потребност от десетина минути да се отърся от това, което мислех да играя и върша, и да видя видеа по какъв начин играе Сафуат. Защото той към този момент изигра два мача, което му дава известно преимущество ", описа след мача Григор. 

" След това просто трябваше да изляза и да дам най-хубавото от себе си. Мисля, че бе добър старт ", разяснява българинът.

Интересно е и по какъв начин самият Сафуат е научил, че ще дебютира в главната скица на шампионат от Големия шлем. Той загуби в трети кръг на квалификациите от Гуидо Андреоци и по чоп бе седми в листата на " щастливите губещи ". Тоест шестима тенисисти от главната скица трябваше да отпаднат, с цел да се стигне въобще до неговото включване. В събота вечер Александър Долгополов се оказа шестият подобен и това направи Сафуат идващ в листата на чакащите.

В неделя в 9 сутринта локално време той тренира на един от външните кортове, след което в 10 отива да се запише, че е разполагаем при отричане на различен тенисист. Е, няколко минути по-късно тур мениджърът му споделя, че Виктор Троицки се е отдръпнал поради проблем в гърба и че след по-малко от час, Сафуат ще излезе на централния корт " Филип Шатрие " против поставения под №4 Димитров.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР