Снимка Булфото, архивГръмко изявление за политическата ситуация в страната направи

...
Снимка Булфото, архивГръмко изявление за политическата ситуация в страната направи
Коментари Харесай

Витанов, БСП: Страхът си тръгва, но раздялата с ГЕРБ ще бъде тежка и дълга

Снимка Булфото, списък

Гръмко изказване за политическата обстановка в страната направи мощен човек в една от трите ни най-успешни партии. За пръв път от 2009 година Борисов губи избори, само че по-важното е, че страхът си потегля. Раздялата с ПП ГЕРБ ще бъде тежка, дълга и продължителна заради конфигурацията в Народното събрание, а и заради желанието на ГЕРБ да се върне на власт. Така Петър Витанов от БСП коментира резултата от изборите на 11 юли.

Той призна, че представянето на БСП е било неприятно и обстановката в партията е тежка. Затова и се налагали незабавни промени.

„ БСП има потребност от основни промени. Мерките, които чакам да бъдат препоръчани, би трябвало да бъдат съществени, с цел да излезем от тази обстановка. Вината е във всички нас, явно не сме съумели да притеглим задоволителен брой хора, които да споделят нашите хрумвания и визии. Аз също считам, че не съм съумял да дам максимума от себе си. “, съобщи той.

Витанов уточни, че БСП е би трябвало да се стреми да е там, където през днешния ден е Има Такъв Народ - на първото място, а не на третото, което й отредиха гласоподавателите. 

Социалистът отхвърли да конкретизира за възможна оставка на водача на БСП Корнелия Нинова. Според него не просто персоналната смяна би трябвало да е на дневен ред, а би трябвало да се направи разбор и на посланията, тъй като, по думите му, колкото и да са значими възрастните хора, фокусът не би трябвало да е единствено върху тях.

„ БСП не се е поблазнило и изкушило от персоналните облаги. Важно е да върнем парламентаризма “, сподели в предаването " Още от деня " по БНТ Петър Витанов.

От думите на Витанов стана ясно, че политиките се тези, върху които би трябвало да се търси консенсус в бъдещия парламент, написа Novini.bg.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР