Снимка Булфото, архивГенерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски увери, че финансовите

...
Снимка Булфото, архивГенерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски увери, че финансовите
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Развиваме периферните военни болници

Снимка Булфото, списък

Генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски увери, че финансовите отговорности на Военномедицинската академия към този момент са в предишното. Проблемът е решен още през 2018 година Сега болничното заведение извършва своята тактика за оптимизация.

" С приемането на концепцията за развиване през 2017 година акцентът е в развиването на периферните лечебни заведения в структурата ни, освен на централната военна болница в София. Защото управлението ни счита, че всеки български военнослужещ, без значение къде се намира, има право на еднообразно качествено здравно обслужване ", сподели пред той.

Покрай пандемията с COVID-19 ВМА се е дозаредила и с още апарати за обдишване. Мутафчийски означи и отпуснатите средства от Министерския съвет в размер на 8,66 млн. лева, които са за целеви средства по съответни стратегии в подтекста на обстановката – за доокомплектоването на инфекциозната ни клиника със актуален диагностичен блок.

" Това включва строителство на настрана тяло с топла връзка към клиниката и закупуване на съвременен 32-срезов скенер, с огромни благоприятни условия, с цялостен пакет на софтуерни стратегии, актуален цифров, графично-скопичен рентгенов уред, който е 2 пъти по-скъп и от скенера, доста значим, както за първична диагноза на респираторните инфекции освен през COVID-епидемията ", конкретизиира генералът.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР