Снимка: Булфото, архивДва дни преди избора за лидер на БСП

...
Снимка: Булфото, архивДва дни преди избора за лидер на БСП
Коментари Харесай

Жаблянов: БСП не е в състояние да проведе какъвто и да е избор

Снимка: Булфото, списък

Два дни преди избора за водач на Българска социалистическа партия никой не знае какъв брой хора имат право на глас. Това сподели особено за телевизия Евроком депутатът от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов.

Според него числеността на партията съзнателно се скрива, с цел да бъде в интерес на досегашния ръководител Корнелия Нинова.

" Минималните условия по този начин, както се написали, да се организира един избор без подозрения, не съществуват, нарушени са. Един от членовете на Централната комисия напусна с много остро писмо, изтъквайки всички дефекти. В Българска социалистическа партия избор няма, на процедура имао пит да се преназначи досегашния ръководител. Голям част от членовете на партията виждат избора като съревнование с един ", сподели Жаблянов.

Той е на мнение, че сегашната политика на Корнелия Нинова не се разграничава от общия модел, който съществува.

" Социалистическата концепция се нуждае от нов живот, от вдъхване на нови сили, от проявление на един действителен път в българското общество, в който обществените постижения на материалното произвеждане и културата ще стигнат до всички жители ", показа социалистът.

Пред камерата на Евроком Жаблянов изясни и за какво с Красимир Янков приканиха за протест на избора за водач на партията като не се гласоподава.

" Призовахме тези, които са решили да поддържат моята кандидатура и на Красимир Янков, да не гласоподават, тъй като няма никаква гаранция, че неговият глас ще бъде регистриран ", съобщи депутатът.

На въпроса на телевизия Евроком за какво Нинова " бяга " от спор с така наречен вътрешна съпротива в партията той отговори:

" Защото е слаба ", съобщи сбито Жаблянов.

" Искам да посочи, че Нинова не откри никакъв вид да взе участие в диалог с другите претенденти ", сподели още той.

Според Жаблянов е належащо ново управление в Българска социалистическа партия, което да премисли създалата се обстановка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР