Снимка: Булфото, архивДумите на Зоран Заев, че свързани с нашата

...
Снимка: Булфото, архивДумите на Зоран Заев, че свързани с нашата
Коментари Харесай

Руското посолство в Скопие: Думите на Зоран Заев са несериозни

Снимка: Булфото, списък

Думите на Зоран Заев, че свързани с нашата страна македонски предприемачи пречат на интеграцията на балканската страна в НАТО са несериозни, съобщи съветското посолство в Македония, съобщи сръбското радио Б92, представено от Novini.bg.

Дипломатическата задача на Москва в Скопие отговори на изявата на премиера на някогашната югославска република. Той съобщи, че от Москва финансират митинги, които имат за цел да попречат на Македония да стане член на Северноатлантическия пакт.   " Думите на господин Заев слагат под въпрос желанието  на ръководеното от него държавно управление да води уравновесена външна политика. Такива изявления наливат масло в огъня на русофобията ", обявиха изрично от посолството.

Министър-председателят през днешния ден отговори на Руската федерация. " Ние желаеме да имаме положителни връзки с всички страни. В Москва обаче би трябвало да схванат - нашият път към Европа няма опция ", безапелационен бе той.

Балканската страна получи зелена светлина за влизане в НАТО откакто Заев и гръцкият му сътрудник Алексис Ципрас подписаха на 17 юли съглашение югозападната ни съседка да се споделя Република Северна Македония и сложиха завършек на над 20-годишния спор сред двете съседки за името на страната със столица Скопие.

След оповестяването на компромиса в Македония  имаше митинги, при които бяха задържани членове на футболни агитки. Задържани почитатели пред полицията заяха, че получили пари от бизнесмени, които имат настоятелен връзки с Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР