Снимка: Булфото, архивДоскорошният зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин заяви,

...
Снимка: Булфото, архивДоскорошният зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин заяви,
Коментари Харесай

Вигенин: Няма как да се състави нов кабинет без участието на БСП

Снимка: Булфото, списък

Доскорошният зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин съобщи, че " в идващия парламент не може да бъде формиран кабинет без присъединяване на Българска социалистическа партия ".

" Партиите и водачите би трябвало да проявят диалогичност, да се сформира стабилно държавно управление, което да стабилизира страната. И двата избора са доста значими - и този за президент, и този за парламент. Трябва да си свършим работата за парламентарните избори. Що се отнася до президентските - Румен Радев събира доста необятна поддръжка освен на Българска социалистическа партия, тъй че се надявам с общи старания на партии и на жители да решим въпроса с избора за държавен глава още на първия тур, което би облекчило целия избирателен развой ", сподели в " Още от деня " заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

Той акцентира, че Българска социалистическа партия гледа доста съществено също и на парламентарните избори.

" В идващите дни ще станат ясни водачите на нашите листи. Другата седмица следва да решим и целия състав на листите. Започва дейната ни работа по подготовката на акцията в дейната фаза и считаме да се представим задоволително безапелационно на тези избори, с цел да бъдем решителен фактор в идващия парламент ", добави Кристиан Вигенин.

На въпрос за какво щом Българска социалистическа партия поддържа кандидатурата на Румен Радев се е записала и за президентските избори, Вигенин отговори: " Ние постоянно сме се записали за президентските избори, ние сме партия, която взе участие в тези избори, без значение, че поддържаме публично Радев, който ще бъде повдигнат от предприемчив комитет, в който Българска социалистическа партия взе участие ".

Номинациите от структурите на Българска социалистическа партия завършиха, в доста огромно болшинство поддръжката е за Радев и Йотова, тъй че не би трябвало да има никакво подозрение зад кого стои Българска социалистическа партия, означи Кристиан Вигенин.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия уточни, че в идните избори левицата ще се бори за всеки глас. По думите му всяка партия, която взе участие в това съревнование, в някаква степен е конкурент.

" Имаме доста близки визии по някои въпроси с партии като " ИТН ", " Изправи се БГ! Ние идваме! ", както стана ясно в договарянията и дебатите, които имахме в 46-ото Народно заседание. Имаме и своите разлики. Имаме и своята стратегия. Ще се опитаме да убедим колкото може повече хора да я поддържат ", разяснява още Кристиан Вигенин.

По думите му, когато станат ясни резултатите на 14 ноември вечерта, би могло да се разясняват възможни взаимни дейности с партиите - последователи на една дълбока смяна. Що се отнася до новия план - " Продължаваме промяната ", към момента има доста въпросителни към него, акцентира Вигенин и добави, че съгласно него това е по-скоро един бизнес план.

" Трябва да мине време, с цел да се види какви са хората в тази групировка, какви са концепциите им и да покажат кои са и защо се борят. Лидерите на " Продължаваме промяната " - Кирил Петков и Асен Василев, употребяват присъединяване си в служебния кабинет, с цел да натрупат известност и наличие, като сега капитализират присъединяване си в служебния кабинет, с цел да осъществят политическия си план ", сподели още Кристиан Вигенин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР