Снимка Булфото, архивДнес в 13 области на страната имаше частични

...
Снимка Булфото, архивДнес в 13 области на страната имаше частични
Коментари Харесай

Частични избори за кметове се проведоха в 13 области у нас

Снимка Булфото, списък

Днес в 13 области на страната имаше частични локални избори - за кметове на кметства в 19 обитаеми места и за кметове на общините Стрелча и Септември. 

Това е първият избор у нас на фона на епидемията от COVID-19. Окончателните резултати се чакат по-късно довечера, предава Българска национална телевизия.

Ясно е името на новия кмет на община Септември. Изборът беше предупреден през цялото време, защото единственият претендент е брачната половинка на някогашния кмет - Васка Рачева. Марин Рачев беше отхвърлен поради потвърден спор на ползи. През целия избирателен ден тъжби и сигнали за нарушавания в Общинската изборна комисия не са постъпили. Въпреки че претендентът беше единствено един, хората в Септември отидоха до урните.

До частичния избор в средногорската община Стрелча се стигна, откакто кметът Стойно Чачов беше отхвърлен от съда, поради присъединяване му в комерсиално сдружение. Днес той още веднъж се бори за кметския пост, дружно с още двама кандидати.

В Общинската изборна комисия постъпиха няколко тъжби за нарушавания - на изборния развой и за пропаганда в изборния ден.

Местните избори в провадийското село Бозвелийско бяха касирани, защото експертизи демонстрираха, че 1/3 от бюлетините са били изписани с химикали с изчезващо мастило. Хората се надяват този път частичните избори да не се манипулират и споделиха какво чакат от новия кмет.

Ясен е кметът и на вълчидолското село Брестак - това е Нели Димитрова. Тя беше и единственият претендент за поста. Хората желаят от нея да работи за възстановяване на инфраструктурата в селото и решение на казуса с безработицата.

Изборите на всички места минаха при прецизно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

В изборните секции се извършваше и непрекъсната стерилизация на пространствата.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР