Снимка Булфото, архивДнес много хора в цивилизования свят трудно могат

...
Снимка Булфото, архивДнес много хора в цивилизования свят трудно могат
Коментари Харесай

Рутерът за Wi-Fi – тихият убиец. Има ли радиация?

Снимка Булфото, списък

Днес доста хора в цивилизования свят мъчно могат да си показват естествен живот без интернет. Интернет, Wi-Fi и появяването на новите технологии заемат водеща позиция в всекидневието ни. Но Wi-Fi не е толкоз безвреден, колкото наподобява, написа Dnes.bg.

Когато става въпрос за Wi-Fi, евентуално съвсем всеки има в къщата си Wi-Fi рутер, заради неговото улеснение. Страховете към Wi-Fi сигналите стартират сега, в който кажете " радиация ". Някои считат, че излъчването от Wi-Fi рутера, е в радиочестотната лента, до момента в който други специалисти споделят, че Wi-Fi излъчването има отрицателен резултат върху разнообразни неща като мозъка и нервната система.

Световната здравна организация назовава безжичното лъчение възможен канцероген. Wi-Fi може да наруши развиването на плода и естественото клетъчно развиване при деца и младежи. Костният мозък на главата на детето всмуква 10 пъти повече радиация от възрастен, до момента в който тези на кърмачетата и дребните деца всмукват даже още повече, заради което се появяват вродени патологии.

Учени са забелязали даже връзка сред излъчването от Wi-Fi рутера и скоростта на заспиване. Ако спим наоколо до телефон, който е приема сигналът, предаван от Wi-Fi рутера, вероятността да заспим по-трудно и сънят да е по-неспокоен се усилва. В такава обстановка се записва смяна в мозъчните талази.

Учените също по този начин са озадачени от обстоятелството, че хората стават като " забавени ", в случай че прекарват дълго време в среда с Wi-Fi. Използвайки ядрено-магнитен резонанс (MRI), те провели изследване, показващо понижаване на мозъчната функционалност в някои области на мозъка, в случай че са наранени от радиочестотите, предаващи интернет.

Сред другите вреди от излъчването на сигнал от рутера са: понижаване на мозъчната интензивност при дамите поради повишение на енергийните разходи; утежняване качеството на спермата, поради топлинната радиация; подбужда ракови кафези. Все още занапред би трябвало това да бъде обширно изследвано, само че при животни неведнъж е потвърдено, че експозицията на радио талази усилва възможностите за развиване на злокачествени тумори.

Световната здравна организация е откри също по този начин, че Wi-Fi може да подкрепи възникването на съществени здравословни проблеми като Алцхаймер, недостиг на вниманието и хиперактивност, аутизъм и левкемия. Wi-Fi излъчването въздейства и върху концентрацията.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР