Ден преди финала на шестото  издание на Европейската седмица на

...
Ден преди финала на шестото  издание на Европейската седмица на
Коментари Харесай

Ученици от 1 СУ „Пенчо П. Славейков“ в София програмираха с робота Финч

Ден преди финала на шестото  издание на Европейската седмица на програмирането, българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел посети  1 СУ „ Пенчо П. Славейков “ в София дружно със зам.-министъра на МОН Деница Сачева, където петокласници демонстрираха умения за програмиране с робота Финч. В забавното занятие, проведено от фондация „ Глобални библиотеки-България “ в съдействие с Посолството на Съединени американски щати, децата направиха сигурни стъпки в програмирането по занимателен метод.

 

Комисар Мария Габриел насърчи учениците да трансфорат тези първи стъпки в начало на пътя им към преодоляване на новите технологии, които разкриват необятни хоризонти и им дават нови благоприятни условия за образование и реализация.

 

" В днешното занятие най-говоримият език беше езикът на програмирането. Благодаря на надарените деца за това, че демонстрират какъв брой са значими цифровите умения, които в действителност са умения за живот. Европейската седмица на програмирането тази година означи връх с 38 000 регистрирани събития, 33 000 от тях извършени в учебните заведения. Радвам се, че  България се включи доста интензивно с голям брой действия, обхванали повече от 24 000 участника, в това число за първи път осъществени 10 плана в детски градини в партньорство с университети ", разяснява българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР