Снимка Булфото, архивДъжд, сняг и виелици днес. Истински зимен ден

...
Снимка Булфото, архивДъжд, сняг и виелици днес. Истински зимен ден
Коментари Харесай

Истински зимен ден - жълт код в цялата страна за дъжд, сняг и виелици

Снимка Булфото, списък

Дъжд, сняг и виелици през днешния ден. Истински зимен ден ще бъде днешният, нищо че до настъпването на астрономическата зима има повече от 20 дни.

Ще валят дъжд и сняг, тук-там ще има условия за виелици и навявания, написа

В цялата страна е разгласен жълт сигнален код за евентуално рисково време.

На терен в София тази заран са 185 снегорина, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

През нощта против 30 ноември ще стартира да вали дъжд, ще нахлува леден въздух и във високите полета на Западна България, в Дунавската низина и Лудогорието дъждът ще минава в сняг. През деня в Източна България ще  вали влажен сняг и ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В южната половина от страната ще бъде по-топло и преваляванията ще са най-вече от дъжд.

Минималните температури ще са най-вече сред минус 3° и 2°, а оптималните ще са сред 0° и 5°.

Привечер от запад преваляванията ще стопират.

В планините ще бъде облачно и с превалявания от сняг, обилни в Родопите и централните региони на Стара планина. Ще духа сдържан северен, по високите и открити елементи - до мощен северозападен вятър. По северните скатове на планините ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към нулата, на 2000 метра към минус 3°.

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания, най-вече от дъжд, обилни по южното крайбрежие. Ще духа сдържан и мощен северен вятър. Максималните температури ще са сред 2° и 6°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 12° - 13°.

Във вторник преваляванията на всички места ще спрат, към обяд и по Черноморието, където дъждът също ще премине в сняг. Облачността ще се раздира и в доста региони ще понижава. Вятърът ще е до сдържан от север-североизток, в западната част на Дунавската низина - от изток и там облачността ще се задържи най-вече забележителна. Студено време с минимални температури сред минус 6° и минус 1°, а дневните ще са съвсем без смяна - в по-голямата част от страната сред минус 1° и 4°.

В сряда вятърът ще отслабне, в обособени региони и ще стихне. Сутрешните температури ще се намалят още, в регионите в Северна България, където снежната завивка ще се задържи, до към минус 10°, в останалата част от страната ще бъдат сред минус 7° и минус 2°. Ще има раздрана облачност, сутринта и до най-вече слънчево, само че денем от запад ще стартира ново нарастване на облачността, към момента без превалявания. Дневните температури ще са сред 0° и 5°, в обособени региони на Северна България - и малко под нулата.

През идващите дни от юг-югозапад над страната ще се придвижва топъл въздух и температурите ще се покачват, първо дневните и по-съществено в източната половина от страната, където краткотрайно ще духа сдържан юг-югоизточен вятър - там в петък и през почивните дни оптималните ще са до към 15°. Ще доминира облачно време, ще има и превалявания, в петък в Западна и Централна България, а в събота – в източните райони; в Югозападна България има и нараснала възможност за обилни количества. В неделя вероятността за превалявания краткотрайно понижава.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР