Снимка Булфото, архивБургаският Административен съд отложи днес делото за строителството

...
Снимка Булфото, архивБургаският Административен съд отложи днес делото за строителството
Коментари Харесай

Съдът отложи делото за строителството в Алепу

Снимка Булфото, списък

Бургаският Административен съд отсрочи през днешния ден делото за строителството в предпазената околност Алепу. То е формирано по митинг на Окръжната прокуратура в Бургас, която желае да бъде оповестено за незначително издаденото позволение за строителство на обекта, съобщи Агенция Булфото.

Делото бе отсрочено за 31 септември поради процесуални спънки и несвоевременно известяван и отсъствие на представител на възложителя „ Алепу Вилидж “.

От прокуратурата обявиха, че поддържат митинга си, който е с две учредения.

Според държавното обвиняване издаденото строително позволение е невалидно и за обекта няма осъществена оценка за влияние върху околната среда, която е наложителна, защото строителството се намира сред две предпазени зони.

На 5 юни тази година Върховната административна прокуратура /ВАП/ сезира Дирекцията за народен строителен надзор /ДНСК/да извърши незабавна инспекция за законността на градежа и да даде систематизиран отчет. Строителният обект се намира сред нос " Свети Тома " и така нататък " Шофьорски плаж " в предпазената околност.

Заради застрояването на Алепу имаше и митинги.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР