Снимка: Булфото, архивБСП е в едно лутане и търсене, и

...
Снимка: Булфото, архивБСП е в едно лутане и търсене, и
Коментари Харесай

Атанас Мерджанов: БСП е в лутане и търсене, откакто Нинова е председател на НС

Снимка: Булфото, списък

Българска социалистическа партия е в едно блуждаене и търсене, и този развой продължава много дълго време, в действителност 4 година, откогато Корнелия Нинова е ръководител на Националния съвет (НС). Сега предстоят новите избори и вътрешно-партийните боричкания. Ние се мислим за задоволително значими, задоволително стойностни, а истината е, че на последните няколко избора Българска социалистическа партия отстъпва позиции. Така заключи в " Беновска пита " по Канал 3 положението на Българска социалистическа партия два месеца преди изборите за ръководител Атанас Мерджанов, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

" Нещата в политиката са многоизмерни - от една страна може да си имаш фрагменти, въздействие, структури, само че от друга да не отчиташ измененията в твоя политически съперник, които са доста реактивни в последно време, и това е особено за тях - ГЕРБ не престават да оцеляват скандал след скандал. 

Същественият въпрос при всяка политическа партия, включително и за Българска социалистическа партия, е каква политика предлага. Четири години ние се бием с персоната Борисов, най-голямото ми отчаяние е, че таман симпатизантите ни, те сякаш се отдръпнаха от нас, това е реалност на последните избори ", проучва още социологът.

" В последна сметка защо приказваме? Българска социалистическа партия, вместо да се приближи до положението на действителна опция на настоящето ръководство, макар грешките и рецесиите, които ГЕРБ преодоля значително на безкомпромисността на Борисов, ние не можем да завоюваме тази територия като сериозен политически обект ", акцентира Мерджанов.

" Партията имаше други очаквания, в полза на истината Нинова в действителност внесе нова сила - едно ново лице, това, че е жена, че е решителна, борбена, само че единствено тази сила не стига. И в този момент ние останахме единствено на харизмата й от първите няколко месеца - тя беше харизматичната персона, това са обстоятелствата. 

4 години минаха - уви, доста бързо, Нинова пристигна с стратегия, бяха заредени членовете и симпатизантите с очаквания, упования, и за организационно-политически промени. Но най-важното: Българска социалистическа партия трябваше да опустоши ГЕРБ от властта, това не се случи, анализът за загубите през годините не ни докара да разбираем същинските аргументи. Една огромна част се пада на Нинова, като неубедителните парламентарни вотове (на недоверие) ", продължи Атанас Мерджанов.

По думите му Корнелия Нинова има съперници за председателския пост на конгреса през май. " Разбира се, че Нинова има съперници от декларираните - Кирил Добрев, Жаблянов, Красимир Янков са мощни ", означи Атанас Мерджанов, който за своята кандидатура сподели: " Аз съм отговарял неведнъж - имам номинации, ще взема решение след конференциите ". 

 

Атанас Мерджанов напомни, че някои от противниците на Нинова за идния конгрес - Гергов, Красимир Янков, Добрев, " всички те бяха в тима ". " Това е въпрос за лична политическа отговорност за всеки от тези сговорили се, които преди 4 години избраха Корнелия Нинова - това са и Гергов, и Красимир Янков, и Добрев, всички те бяха в тима. Не става въпрос за заговорници, става въпрос за разбирането за политика ", посочи социологът.

 

В момента " партията е в много сериозен размисъл, меко казано, тя е също разчувствана, виждаме го всички, тъй като се задават към този момент доста въпроси на самите конференции, а отчетно-изборната акция е най-много отчетна ", сподели Мерджанов. " Членската маса на Българска социалистическа партия е един от значимите фактори, върху който би трябвало да стъпи изборността на новия ръководител на партията. Това е трънлив въпрос, не намира отговори в заявката на Кирил Добрев, нито на изборната комисия ". Според Мерджанов майският конгрес ще е с повече делегати, а разминаването в данните за броя на членската маса " ще донесе исблъсъци ".

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР