Снимка Булфото, архивБроят на хората, загинали в катастрофи с големи

...
Снимка Булфото, архивБроят на хората, загинали в катастрофи с големи
Коментари Харесай

Броят на хората, загинали в катастрофи със самолети по света, се увеличил до 299 през 2020 г.

Снимка Булфото, списък

Броят на хората, починали в произшествия с огромни пътнически самолети по света, се нараснал до 299 през 2020 година, макар че броят на злополуките е намалял с 50 на 100 по отношение на миналата година. Това разгласи през вчерашния ден нидерландската консултантска компания " Ти Оу 70 " (to70), представена от Ройтерс. Според известието през миналата година са станали 40 случая с огромни пътнически самолети, пет от които със починали хора, общо 299. През 2019 година са станали 86 случая, осем от които са предизвикали гибелта на общо 257 индивида, предава Българска телеграфна агенция.

Данните на авиационната консултантска компания сочат, че през 2020 година е имало 0,27 съдбовни случая на един милион полета, т.е. един съдбовен случай на всеки 3,7 милиона полета в гражданското въздухоплаване. През 2019 година индикаторът е бил 0,18 съдбовни случая на един милион полета. Намаляването на броя на злополуките е записано на фона на внезапното понижаване на броя на осъществените полети през годината поради коронавирусната пандемия. Според шведската компания " Флайтрадар24 " (Flightradar24), която наблюдава в действително време гражданските полети, през миналата години са били осъществени 24,4 млн. полета, което е с 42 на 100 по-малко от миналата година. Повечето починали през 2020 година (176) са летели с украинския аероплан, свален през предишния януари в иранското въздушно пространство. Вторият по значителност гибелен случай с цивилен автобус е бил през май в Пакистан с 98 починали, написа в отчета на " Ти Оу 70 ".

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР