Снимка: Булфото, архивБраншовите организации от животновъдството най-после имат актуална информация

...
Снимка: Булфото, архивБраншовите организации от животновъдството най-после имат актуална информация
Коментари Харесай

За три години са фалирали 76 хиляди ферми, сочи статистиката

Снимка: Булфото, списък

Браншовите организации от отглеждането на животни най-сетне имат настояща информация за положението на бранша и за банкрутиралите стопанства през последните години, откакто на последния съвещателен съвет в министерството на земеделието от Българската организация за сигурност на храните беше подадена последната статистика на Интегрираната осведомителна система ВетИС, написа Sinor.bg.

``
реклама

Според данните за последните три години банкрутиралите ферми, които нямат никаква интензивност, са 76 хиляди, а като „ служебно изгубени “ се водят 60 036 животни. Най-много са отпадналите овце и кози – надлежно 24 363 и 13 099, следвани от кравите – 11 585 животни. От „ служебно изгубените “ въпреки всичко 131 са възобновени.

Проверките за идентификация на животните не са завършили, по тази причина и данните, оповестени през вчерашния ден, са предварителни. Според тях във ВетИС от началото на годината до момента са родени и въведени 80 815 едри преживни животни, 209 099 дребни преживни животни, 40 317 прасета,1 681 еднокопитни и 208 370 пчелни фамилии. До края на годината се чака броят им съвсем да се удвои.

Земеделският министър Десислава Танева е похвалила процеса на идентификация, който върви във ведомството. Целта е да бъдат засечени фермите с мними животни, за които фонд „ Земеделие “ заплаща дотации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР