Снимка Булфото, архивБлизо 35 хиляди фермери са кандидатствали по извънредните

...
Снимка Булфото, архивБлизо 35 хиляди фермери са кандидатствали по извънредните
Коментари Харесай

Последен ден, в който земеделците могат да кандидатстват за компенсации за щетите от пандемията

Снимка Булфото, списък

Близо 35 хиляди фермери са кандидатствали по изключителните ограничения за финансиране, свързани с коронакризата. Днес е последният период, в който земеделците могат да аплайват за компенсиране на вредите, породени от пандемията, припомня  

Почти 100 милиона лв. ще разпредели страната, с цел да компенсира фермерите за загубите, породени от епидемията, изключителното състояние и загубите на пазари. 

Първата коронавирус мярка е бюджет 93,5 милиона лв. и обгръща секторите " Плодове и зеленчуци ", " Маслодайна роза ", " Винени лозя ", " Декоративни растения ", " Животновъдство " и " Пчеларство ". Право на подкрепяне имат регистрирани земеделци, кандидатствали по схемите за директни заплащания през тази и предходната година, фермери контракти по селската стратегия и такива с документи са изцяло пропаднали площи. По тази мярка заявки са подадени над 33 хиляди земеделци.

Близо 1 200 пък са фермерите, поискали помощ по втората коронавирус мярка, която обгръща всички останали посоки в земеделието. Нейният бюджет е 5,5 милиона лв..

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР