Снимка: Булфото, архивБезплатен градски транспорт в Пловдив. За това настояха

...
Снимка: Булфото, архивБезплатен градски транспорт в Пловдив. За това настояха
Коментари Харесай

Нечувано: Бизнесът предлага безплатен градски транспорт в Пловдив

Снимка: Булфото, списък

Безплатен градски превоз в Пловдив. За това настояха от сдружението, сплотяващо някои от огромните компании в Пловдив - " Бизнесът за Пловдив ". Те изпратиха предлагането си до Общинския съвет в града и до кмета Иван Тотев, в което са направили план, че за задачата ще би трябвало да бъдат обезпечени към 15 милиона лв. годишно, оповестява Trafficnews.bg

В писмото има визирани два разновидността за пресмятане на нужните средства за прехрана на услугата. Като цяло сумата, която би трябвало да бъде заложена в бюджета, се пресмята като разлика от приходите от билети и карти и работните заплати на контрольори и кондуктори. Според първият източник нужните средства за 15-16 млн. лева, а ценообразуването е направено на база доходи от 20-21 млн.лв минус разноски от към 5 млн. лв. за заплати, само че без да са включени тези на продавачите на карти, както и разноските за пространствата и поддръжката. Във втория източник има намесена дотация на държавно и общинско равнище, а съгласно резултатите се търси сума към 13 до 15 млн.лв.  

Така или другояче от показаните данни не излиза наяве от кое място ще бъдат взети и взимани годишно тези почти 15 млн. лева, само че съгласно неговите идеолози, в случай че се намерят то, тази промяна " може да реализира забележителен резултат за жителите и развиването на град Пловдив ". 

" Предлагаме Общински съвет- Пловдив да вземе решение за въвеждане на безвъзмезден публичен превоз от 2019 година, като в бюджета на Община Пловдив се плануват средства, които да компенсират приходите от билети и карти, понижени с разноските за организацията по закупуването и продажбата им, както и разхода за ФРЗ за кондуктори и контрольори. Това решение би довело до сериозен обществен резултат с материално и морално измерение, касаещ най-вече обществено по- слабите жители, както и екологична изгода вследствие на предстоящото понижение на автомобилния трафик. Това би направило Пловдив още по- гостолюбив като Европейска столица на културата и желано място за живот и бизнес ", се споделя в документа на сдружението. 

Очаквайте детайлности и мнението на градските управляващи по така отправеното предложение, както и отговор на въпроса дали то е реалистично. 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР