снимка: Булфото,архивБългарският вицеконсул Георги Христов спешно пътува от Белград за

...
снимка: Булфото,архивБългарският вицеконсул Георги Христов спешно пътува от Белград за
Коментари Харесай

Десетки българи са блокирани на границата със Сърбия, вицеконсулът пътува към Белград

снимка: Булфото,архив

Българският вицеконсул Георги Христов незабавно пътува от Белград за границата сред Сърбия и Хърватия, с цел да окаже подпомагане на десетките блокирани там български жители.
 
Това стана, откакто доскоро държавното управление на Сърбия разшири листата на страните, от които не пропуща жители, идващи от тяхна територия.  Граждани, идващи от Франция, Германия, Словения, Австрия, Испания, Гърция и Швейцария, няма да бъдат допускани да минават на територията на страната, в това число пренос. Тези страни допълват досегашния лист, състоящ се от Италия, Иран и Румъния, както и от обособени градове и провинции на Китай и Република Южна Корея.
 
В околните часове  се чака да бъде отворен кулоар за директно преминаващи товарни коли от Италия към Турция през Словения, Хърватия, Сърбия и България.
 
Албания: Считано от 00:00 часа на 15.03.2020 година всички сухопътни Граничен контролно-пропусквателен пункт на Албания със прилежащите страни – Черна гора, Косово, Република Северна Македония и Гърция, се затварят за всевъзможен тип публичен и частен превоз до второ разпореждане. Мярката не визира превоза на артикули.
 
Румъния: Считано от 14 март 2020 година, 16 часа, краткотрайно се затварят следните Граничен контролно-пропусквателен пункт:
 
•                     Граничен контролно-пропусквателен пункт с България:  Черна вода – Кардам, Добромир – Крушари, Липница – Кайнарджа, Свищов – Зимнича (повреда във фериботна връзка), Турну Мъгуреле – Никопол, Бекет – Оряхово.
•                     Граничен контролно-пропусквателен пункт със Сърбия: Жимболия (ГКПП Железни врата и Найдъш са затворени, считано от 12 март 2020 г.).
•                     Граничен контролно-пропусквателен пункт с Унгария: Турну, Салонта, Съкуени, Валя луй Михай.
•                     Граничен контролно-пропусквателен пункт с Украйна: Сигету Мармацией.
•                     Граничен контролно-пропусквателен пункт с Република Молдова: Радъуц-Прут, Оанчя.
 
Според получените все още данни, изброените Граничен контролно-пропусквателен пункт ще останат затворени за период от 30 дни.
 
Португалия: Към момента няма ограничаващи ограничения за влизане, излизане и директно прекосяване през португалска територия. Има възбрана за слизане на португалска земя за всички жители от акостиралите плавателни съдове, с изключение на за жителите и дълготрайно пребиваващите в Португалия. Автономна област Мадейра затваря изцяло своите пристанища.
 
Очаква се въвеждане на граничен надзор с Испания.
 
Норвегия: Считано от 16 март 2020 година, 8 часа, се затварят всички летища и пристанища. Ще бъде засилен и граничният надзор. Норвежките жители, намиращи се в чужбина, ще могат да се завърнат вкъщи, като се приканват да създадат това допустимо най-бързо.
 
Остава в действие мярката жителите, идващи в Норвегия от страни отвън скандинавските страни, да са под домашна карантина за период от 14 дни, като карантината важи и за прибиращите се и от Дания и Исландия.
Министерство на външните работи на Норвегия през днешния ден прикани жителите да не пътуват в чужбина, в случай че нямат основателна причина за това.
 
На интернационалните летища в страната се изисква доказателство от всеки чужденец, че има обезпечено място, където да е под карантина. При неспособност да се потвърди това, чужденците следва да изоставен Норвегия неотложно./ Дарик

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР