Снимка Булфото, архивБългария може да защити своите интереси само в

...
Снимка Булфото, архивБългария може да защити своите интереси само в
Коментари Харесай

Сакскобурготски: Целта на ЕС е да се разшири в границите на Европа, Македония е част от нея

Снимка Булфото, списък

България може да отбрани своите ползи единствено в границите на обединена Европа. Това съобщи пред БГНЕС някогашният български министър-председател /2001-2005 г./ и цар /1943-1946 г./ Симеон Сакскобурготски.

``
реклама

Той разяснява неотдавнашното френско несъгласие за разширението на Европейския съюз с Македония и Албания и какъв би трябвало да бъде българският и общоевропейски отговор на тази позиция на президента Еманюел Макрон.

„ Целта на Европейския съюз е да се разшири най-малко в рамките на Европа. С това страни като Македония, Албания и даже Босна и Херцеговина, естествено, че принадлежат към тази общественост “, безапелационен е Симеон Сакскобурготски.

Според него не би трябвало да бъдат променяни в придвижване разпоредбите за присъединение на искащите страни към Европейския съюз, какъвто е казусът със Скопие и Тирана. „ Ако сменим разпоредбите в ход, това може да се изтълкува по един отрицателен метод “, акцентира Симеон Сакскобурготски.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, чиято комисия беше гласувана в Европейския парламент, се разгласи през вчерашния ден против смяната на разпоредбите за присъединение на двете балкански страни и изиска бързо започване на договаряния за тяхната интеграция.

Бившият български министър председател означи смисъла на историята за актуалната дипломация, в това число и тук на Балканите.

Според него историята, която се повтаря или грешките, са в следствие от неналичието на култура или на нужната информация.

„ Обединена Европа е единственият метод, посредством който България може да си отбрани ползите “, безапелационен е Симеон Сакскобурготски. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР