Снимка Булфото, архивБългария е на седмо място в Европейския съюз

...
Снимка Булфото, архивБългария е на седмо място в Европейския съюз
Коментари Харесай

България е седма в ЕС по годишен ръст на строителната продукция през февруари

Снимка Булфото, списък

България е на седмо място в Европейския съюз по годишен растеж на строителната продукция през февруари с покачване от 9,2%, сочат данните на европейската статистическа работа Евростат, написа investor.bg.

На месечна основа създадената продукция в бранш „ Строителство “ у нас е повишена с 1,5%.

``
реклама

Сред страните членки, за които са налични данни, най-голямо покачване на строителната продукция на годишна основа е маркирано в Унгария (+48,1%), Словения (+40,3%) и Полша (+15,1%). Спад е регистриран в Испания (-4,7%) и Франция (-0,5%).
Спрямо януари най-силен растеж на строителната продукция е регистриран в Словения (+11,9%), Румъния (+9,8%) и Полша (+7,0%). Спад е регистриран в Испания (-0,9%), Чехия (-0,5%) и Финландия (-0,3%).

През февруари строителната продукция в еврозоната е повишена с 3% по отношение на януари, а в Европейски Съюз като цяло е маркиран месечен растеж от 2,3%, сочат сезонно изгладените данни на Евростат.

Ръстът се дължи най-вече на нарастването на гражданското и инженерното строителство надлежно с 6,4% и 5,7%, до момента в който при сградното строителство покачването е надлежно с 2,1% и 1,5%.

На годишна основа създадената строителна продукция в еврозоната е повишена с 5,2%, както и с 4,9% в Европейски Съюз като цяло.

Ръстът на строителната продукция както в еврозоната, по този начин и в Европейски Съюз още веднъж се дефинира най-много от позитивния ритъм при гражданското и инженерното строителство (увеличение със надлежно 11,9% и 12,8%), до момента в който при сградното строителство е записано покачване от надлежно 3,3% и 3,2%.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР