Снимка: Булфото, архивАвстралиецът Джок Полфрийман, който изтърпява 20-годишна присъда за

...
Снимка: Булфото, архивАвстралиецът Джок Полфрийман, който изтърпява 20-годишна присъда за
Коментари Харесай

Адвокатът на Джок Полфрийман: Поправя се, би бил пълноценен гражданин

Снимка: Булфото, списък

Австралиецът Джок Полфрийман, който изтърпява 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов, влезе в правосъдната зала малко преди 9.00 часа, като показа пред съда молбата си за предварително освобождение от пандиза. Той увери съда, че не се нуждае от преводач и " не му се губят думи на български език ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

Страните по делото не видяха спънки за гледане на настояването му и съдът даде ход на делото всъщност.

Преди пледоариите на отбраната, съдът не хареса спомагателните претенции на Джок Полфрийман и отхвърли поисканото от отбраната явяване на двама спомагателни очевидци.

Свещеник и свещеник от затвопра, които да опишат за държанието му зад решетките. Съдът смята, че не е належащо да бъдат показани спомагателни отчети от администрацията на пандиза.

Според отбраната на австралиеца съдът би трябвало да направи преценка по какъв начин наказаният е изтърпял присъдата си през тези 11 години и дали се е превъзпитал.

Според юриста в затворническото му досие липсват ежедневните му молби за желанието му да му бъде предоставена работа. Според отбраната Полфрийман се поправя. Джок Полфрийман не е елементарен пандизчия, това е несъмнено. Той от самото начало се интересува от тежки въпроси, като да вземем за пример какъв брой пандизчии са се самоубили, какъв брой са заболели от СПИН и туберкулоза, съобщи бранителят на наказания. Според отбраната това е доказателство, че би бил пълностоен жител.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР