Снимка: Булфото, архивАрхимандрит Дионисий коментира последните събития, в което и

...
Снимка: Булфото, архивАрхимандрит Дионисий коментира последните събития, в което и
Коментари Харесай

Дионисий: Във време разделно между мафията и народа, Светият синод взе страна и тя не е тази на миряните

Снимка: Булфото, списък

Архимандрит Дионисий разяснява последните събития, в което и неговото име бе забъркано.

" В днешното разделно време сред мафията и народа, Светият синод взе страна и тя не е тази на миряните. Между 1934-1944 година партиите са неразрешени. Дори тогава цар Борис III не е реализирал такива резултати върху Светия синод. Видно от това е самодейността, която двама митрополити подемат за спасяването на български евреи. Според устава БПЦ може да ми наложи възбрана за свещенодействие за 6 месеца. В същото време някои митрополити видяха вратата на Светия синод едвам когато бяха определени за владици ", сподели той за Фактор.БГ.

" Недопустимо е през днешния ден те да раздават оценки на един или на другиго. Аз съм разгласен за „ подсъден клирик “, само че на чий съд? На подобен, който в никакъв случай не се е състоял. През 2017 година излязох на площада и се разгласих против изгонването на отец Паоло Кортези от България. Тогава, поради мои приказки на площада, някои хора си мислеха, че ще бъда изгонен и вечно ще не помнят за мен. Това няма по какъв начин да се случи, тъй като постоянно съм с публичен ангажимент към страната си. Тогава излезе известие на уеб страницата на Светия синод, съгласно което е взето решение да ми се повдигне църковно-наказателно дело. В синода не си четат правилника, съгласно който първо би трябвало първо да бъда упрекнат. Подобно обвиняване към този миг не е повдигано в никакъв случай “, сподели още свещеникът.

Светият синод към Българската православна черква отговори на писмо, изпратено от Политическа партия ГЕРБ във връзка дейностите на архимандрит Дионисий. Припомняме, че свещеникът е част от митингите и всяка вечер е със стачкуващите, с цел да изрази своето противоречие със протичащото се в страната. От БПЦ написаха, че от 2017 година той няма право да води богослужения и се разграничи от неговите позиции.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР