Снимка: Булфото, архивАнгел Джамбазки написа остър пост срещу евентуалното приемане

...
Снимка: Булфото, архивАнгел Джамбазки написа остър пост срещу евентуалното приемане
Коментари Харесай

Джамбазки за Турция на Ердоган: В Анкара мъжете на столове, жената на дивана

Снимка: Булфото, списък

Ангел Джамбазки написа изострен пост против възможното приемане на Турция в Европейски Съюз.

Ето какво написа евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация:

" И през днешния ден валят обещания за нов ангажимент на Европейския съюз към Турция. Миналата седмица Съвета на Европа разпореди на Европейска комисия продължение на финансирането към Турция за бежанците. Само подсещам, че през Механизма на Европейски Съюз за бежанците в Турция към този момент са изплатени над 3 милиарда евро. Вчера тези, които водят Европа, отидоха на крайници при Ердоган, посрещнати с проява на пренебрежение и невиждано разграничаване сред ръководителя на Съвета и този на Комисията. Какво е най-естественото систематизиране на местата, когато в помещението има два стола и диван и трима ръководители - двама мъже и една жена? Отговорът на Анкара е мъжете на столове, дамата - на дивана. Красноречиво обръщение за ситуацията и отношението към дамите, особено за общества, които са всичко друго, само че не и демократични.

И до момента в който госпожа Фон дер Лайен ни написа, че Европейски Съюз слага три съществени детайла на засиленото съдействие с Турция - задълбочаване на икономическите връзки, модернизиране на митническия съюз и по-добро съдействие в миграцията, Турция на Ердоган продължава твърдо да потвърждава, че не зачита нито човешки права, нито закони, нито счита да почита нечия европейска позиция.

Не Ви ли наподобяват всички тези думи на едно доста скъпо прессъобщение, което обосновава превеждането на едни милиарди. Милиарди, които са резултат от тежко изнудване на Европа от страна на Ердоган. Турция в никакъв случай не е имала желание да съблюдава съглашението за ограничение на бежанския поток към Стария континент. Диктаторът от Босфора обича да хвали силата на своята страна и да акцентира, че не е Турция тази, която се нуждае от Европейски Съюз, а противоположното. Истината обаче е напълно друга - в икономическо отношение страната зависи съвсем напълно от Европа и нейните пари.

Турция изнудва Европейския съюз. Да не се лъжем. Турция манипулира посредством бежанците и ги задържа, тъй като взема парите ни. Това е чиста проба рекет.

Искате рестарт в връзките със страната, уважаеми европолитици? Това минава единствено през същински, поредни и действителни доказателства, забележими в Турция, че човешките права се съблюдават и че хора не са хвърляни в пандиза, поради това, което споделят. Докато това не се случи, всичко е двуличие, облечено единствено в красиви и розови изречения, изречени от брюкселски бюрократи и наливане от пусто в празно. Готови ли сте, уважаеми евробюрократи в името на стопанската система още веднъж да си пандизите очите за равнището на турската народна власт, раздавайки едни милиарди, плод на нечии страхове?

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР