снимка: Булфото, архив59-и ден на протестите с искане за оставка

...
снимка: Булфото, архив59-и ден на протестите с искане за оставка
Коментари Харесай

Протестът, ден 59: Отново блокада на центъра на София, Орлов мост е затворен

снимка: Булфото, списък

59-и ден на митингите с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор в София. Към настояванията се прибавят привикване на Велико Народно заседание и промени в Конституцията.

Протестът се организира под наслов " Нас не ни е боязън ", а протестиращи разясниха пред репортерите на БНР, че " полицията не си е научила урока ".

Малко след 20 часа протестиращите още веднъж блокираха бул. " Цар Освободител ", като полицията към този момент не се намесва. Към 22 часа протестиращите блокираха и Орлов Мост.

По-рано Николай Хаджигенов благодари на бълраския съд, че е освободил арестуваните покрая митингите: " Има един-единствен арестуван, който има условна присъда и голям брой престъпни регистрации ".

Т.нар. Отровно трио прикани за доброволци, които да координират митингите в страната. 

В петък против събота протестиращите възвърнаха един от палатковите лагери на бул. " Цар Освободител ", само че той по-късно беше отстранен. Беше и блокирано за малко придвижването на Орлов мост, само че беше бързо възобновено.

Все още не е ясно какви са желанията на протестиращите за 59-ата вечер.

Те обаче са уверени, че митингите ще продължат макар конфликтите сред полицията и стачкуващите на 2 септември.

" Тази нощ още веднъж станахме очевидци на премахването на лагера, тука на Партийния дом. Хората не са били предпазени от полицията. Което е едно изконно право, правото на митинг. Полицията би трябвало да пази жителите. Тоест - не са си научили урока. Да пазят жителите ".

Основните кръстовища в София към 19 часа в събота вечерта остават свободни за придвижване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР