Снимка Булфото, архив54-годишен шофьор на училищен микробус почина по време

...
Снимка Булфото, архив54-годишен шофьор на училищен микробус почина по време
Коментари Харесай

Шофьор на училищен бус издъхна зад волана, но спаси децата

Снимка Булфото, списък

54-годишен водач на учебен микробус умря по време на придвижване, до момента в който е превозвал деца след учебно заведение. Учениците не са потърпевши. Инцидентът е станал през вчерашния ден в кюстендилското село Слокощица.

Най-вероятно става дума за инфаркт, само че аргументите за гибелта ще открива аутопсията. " При идването на сътрудниците от дежурния екип, водачът е бил умрял, само че са го реанимирали с вярата да го върнат към живота ", сподели за Дарик шефът на Спешен център-Кюстендил доктор Албена Рапатинска, оповестява Дарик.

``
реклама

Училищният микробус " Мерцедес " е спрял в оградата на къща в село Слокощица, като по него няма значими материални вреди.

По информация на Дарик, водачът е показал същинско мъжество в последните секунди от живота си, като е дръпнал ръчната спирачка и е натиснал педала на спирачката и с двата си крайници, за " да убие скоростта " на рейса и да избави децата. Той е пътувал след първата промяна на учениците от Кюстендил за Слокощица, като е влезнал в обитаемото място, от разклона при пътя за Ново село.

По случая е стартирано досъдебно произвеждане в РУ-Кюстендил, назначени са експертизи, известен е дежурен прокурор, осведомят от полицията.

С децата към този момент работи учебен психолог.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР