Снимка Булфото, архив48-годишна жена от Кюстендил, изпаднала в мозъчна смърт

...
Снимка Булфото, архив48-годишна жена от Кюстендил, изпаднала в мозъчна смърт
Коментари Харесай

48-годишна кюстендилка стана донор след смъртта си и спаси 2 живота

Снимка Булфото, списък

48-годишна жена от Кюстендил, изпаднала в мозъчна гибел след мозъчна хеморагия, даде късмет за живот на двама пациенти с хронична бъбречна непълнота. Трансплантациите са осъществени в УМБАЛ " Александровска ", а реципиентите са 35-годишна жена от пловдивското село Войводиново и 58-годишен мъж от Котел, оповестиха от лечебното заведение, написа Булнюз.

``
реклама

Двамата са посочили максимален % органна съгласуемост от общо пет поканени от листата на чакащи. След интервенциите, трансплантираните са в устойчиво общо положение и се възвръщат в Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на болничното заведение. Екипът на лечебното заведение изрича откровени съболезнования на околните на умрялата и адмирират тяхното хуманно решение да дарят органите ѝ за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг. От началото на годината в УМБАЛ " Александровска “ са осъществени пет бъбречни трансплантации - 3 от жив и 2 от трупен донор.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР