Снимка: Булфото, архив42 милиона допълнителна помощ отпуска Фондът на фондовете

...
Снимка: Булфото, архив42 милиона допълнителна помощ отпуска Фондът на фондовете
Коментари Харесай

Фондът на фондовете отпуска 42 милиона за малки и средни предприятия

Снимка: Булфото, списък

42 милиона спомагателна помощ отпуска Фондът на фондовете на дребни и междинни предприятия. Те ще бъдат като помощ за засегнатите от Ковид-кризата компании.

Средствата ще доближат до предприятията посредством три фонда за дялови вложения при облекчени условия, без да е належащо набирането на частен капитал, оповестява БНР. Фондовете за ускорение и начално финансиране са получили общо спомагателни 24 млн. лв., като задачата е с нараствания капитал да се влагат до 100 000 лв. в компании във фаза на ускорение и до 2 млн. лв. във компании в начален стадий на развиване.

Фондът за рисков капитал е добавил към капиталовия си запас спомагателни 18 милиона лв. за вложения до 7 млн. лв. в започващи компании в начален стадий на развиване, както и в по-напреднали компании с висок рисков профил.

Предстои сключване на съглашение и с четвърти финансов медиатор, за който са планувани спомагателни 14,3 млн. лв. за вложения до 2 млн. лв. в компании в начален стадий на развиване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР