Снимка Булфото, архив300 лева става минималната пенсия от януари.Пенсиите ще

...
Снимка Булфото, архив300 лева става минималната пенсия от януари.Пенсиите ще
Коментари Харесай

Сачева: Вдигаме пенсиите с 5 %. Минималната от януари става 300 лева

Снимка Булфото, списък

300 лв. става минималната пенсия от януари.

Пенсиите ще бъдат осъвременени с 5%. Предвиждаме и пенсионерите, които са под линията на бедността да получат 120 лв. ваучари за храна. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия общественият министър Деница Сачева в ефира на

" Запазваме 4,5 % разликата сред минималната и оптималната пенсия, с цел да запазим справедливостта на Швейцарския модел ", сподели тя.

Що се отнася до добавките към пенсиите, тя сподели, че тези 50 лева са за медикаменти и за здравна профилактика, а всички пенсионери ще имат потребност от нея.

По думите ѝ справедливостта на модела изрично не е нарушена. " Хората, които са с пенсия под линията на бедността ще получат помощ, а не нарастване на пенсията ", добави общественият министър.

Таванът на пенсиите ще стане 1240 лв., добави тя и посочи, че туризмът е най-засегнатият бранш поради пандемията.Там е и най-високата безработица По думите ѝ в туризма има изсветляване на бизнеса с помощта на ограниченията на държавното управление.

" Правим инспекции по домовете за възрастни хора дружно с ВАП ", съобщи още Сачева.

" Хората, които имат право на помощи - ще получат 16 типа храни по Оперативна стратегия за храните. Тя се прави взаимно с БЧК. ", осведоми общественият министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР