Снимка Булфото, архив15 семейства бяха принудени да напуснат жилищата си,

...
Снимка Булфото, архив15 семейства бяха принудени да напуснат жилищата си,
Коментари Харесай

Евакуират вход на блок след взрив на бойлер в Стара Загора

Снимка Булфото, списък

15 фамилии бяха принудени да изоставен жилищата си, защото част от блока им е съществено повреден след гърмеж на бойлер. Експлозията се е случила преди дни на втория етаж в блок 63 в един от огромните квартали на Стара Загора. След случая е повредена носеща стена, което прави мястото рисково за хората, оповестява БТВ.

Всички фамилии от входа ще бъдат евакуирани. Осем от тях към този момент са се изнесли при близки, на останалите седем общината ще обезпечи заслон. Предстоят огледи, които ще покажат дали цялата постройка е застрашена.

Веска Стефанова е изгубила съня си след случая. Силният гърмеж събудил целия блок към 5 сутринта. „ Нещо като гръмна, толкоз мощно, прозорците изкънтяха и леглото подскочи ”, спомня си Веска.

Блокът е панелен, строен е през 70-те на предишния век.

„ Има извъртане на носещата структура ”, изяснява заместник-кметът на Стара Загора Йордан Николов. „ Каква е степента на увреждане, ще каже конструкторът, който ще обследва постройката със сканиращи устройства “, добави той.

Съседите съчувстват на тези, които би трябвало да се изнесат си през зимата. Две фамилиите ще бъдат настанени в общински жилища, а на останалите пет общината ще заплаща наем. По предварителни планове ремонтът на рисковия вход ще продължи най-малко 4 месеца. Евакуацията на седемте фамилии, останали в рисковия вход е планувана в събота и неделя. После входът ще бъде заключен и защитаван с денонощна общинска защита, с цел да се подсигурява сигурността на съседите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР