Снимка Булфото, архив1/3 от малчуганите ще бъдат освободени от такса

...
Снимка Булфото, архив1/3 от малчуганите ще бъдат освободени от такса
Коментари Харесай

1/3 от малчуганите без такса за детска градина

Снимка Булфото, списък

1/3 от малчуганите ще бъдат освободени от такса за детска градина. Това заяви зам.-образователния министър Деница Сачева при представянето на плана „ Активно приобщаване в системата на предучилищното обучение “, финансиран с 82,5 млн. лева по оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “, написа Монитор. 

Вчера съдружният съвет съобщи, че страната ще заплаща таксите за детска градина на хлапетата в наложителна предучилищна възраст ( от 4 до 6-годишнте) от обществено слаби фамилии. По европейския план пък ще бъдат заделени 22 млн. лева, с които за интервал от 2 години и половина да се финансира визитата на забавачка на хлапетата на 3 и 4 години от обществено слаби фамилии. Така на процедура към 1/3 от малчуганите ще посещават гратис детска градина с еврофинансирането и спомагателните средства от страната. Едно дете от обществено едва семейство обаче ще бъде освободено от такса единствено в случай че е признато в забавачка. То няма да може да измести различен хлапак, който е класиран за детска градина.

Продължението вижте ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР