Снимка: Булфото, архивЗатварянето на парламента е отмяна на парламентарната република.

...
Снимка: Булфото, архивЗатварянето на парламента е отмяна на парламентарната република.
Коментари Харесай

Нинова обяви по Нова: Парламентарната република е отменена. Правителството вече има безконтролна власт. Замитат се следи и се харчат пари без контрол

Снимка: Булфото, списък

„ Затварянето на Народното събрание е анулация на парламентарната република. Това значи безконтролна власт на държавното управление, замитане на следи и безотговорно харчене на пари “.

Това съобщи в ефира на  NOVA  председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Лидерът на левицата остро разкритикува решението на депутатите да преминат в спешен режим на работа и да дебатират само закони, свързани с изключителното състояние, а парламентарният надзор към кабинета да се реализира в писмена форма, написа dariknews.bg.

„ 500 млн. за банката за развиване без актуализация на бюджета, също и 500 млн. за опазването на здравето, Министерство на вътрешните работи и защитата, които са извънредно нужни на хората от първа линия. Продължаващо преразпределение на средствата от европейски стратегии без спор в Народното събрание, с цел да знаем кое къде отива, какви са целите на държавното управление в този миг. Нищо от това не се случва там, където му е мястото - в Народното събрание. Става въпрос за парламентарна република.  Премиерът Борисов 10 години гази тези правила, че тези въпроси би трябвало да се вземат решение в Народното събрание, а не с постановления на Министерски съвет.  Ние сме рационални хора и бихме подкрепили 500-те милиона за лекари и служители на реда, само че не по този начин, не се прави по този начин “, разяснява Нинова.

По думите ѝ българският законодателен орган не е спирал да работи даже и по време на война, а това не трябва да се случва и в този момент, макар заплахата от разпространяване на вируса.

„ Всеки има терзания, само че този учредителен проблем може да бъде решен доста елементарно. Толкова огромни зали има в България, можем да идем да работим в други зали, на разстояние един от различен, с нужната стерилизация “ , счита Нинова.
 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 MrBean (преди 43 секунди) Рейтинг: 26126 | Одобрение: 4661 Добре че не съм Пиночет от дълго време да съм ги сапунисал.  Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР