Снимка: Булфото, архивВреме е да спрем само с говоренето и

...
Снимка: Булфото, архивВреме е да спрем само с говоренето и
Коментари Харесай

Нинова: Внесохме закон - без съкратено производство и намаляване на присъди

Снимка: Булфото, списък

" Време е да спрем единствено с говоренето и да пристъпим към съответни ограничения. Вчера подписахме и внесохме закон, с който предлагаме да няма кратко произвеждане, при признание да няма понижаване на присъдата от доживотна без право на замяна- в случаите на закононарушения, които водят до тежки телесни повреди или гибел ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медиите преди съвещание на Националния съвет на партията, написа " 19 минути ".

Тя напомни, че през лятото са се случили няколко извънредно тежки закононарушения, едно от които приключи със гибелта на дете. По думите й възприятието за безотговорност и за неправда у хората е голямо. " Много политици и съвсем всички партии през лятото говорихме по този случай и се наддаваше за санкции. Всичко остана единствено на думи, без действителни дейности.

Апелирам към сътрудниците от другите парламентарни партии- на следващия ден започваме работа в Народното събрание, дано това да е един от първите закони, които гледаме ", сподели Корнелия Нинова. Тя изясни, че левицата е бързала да го внесе, с цел да е подготвен на банките, а не да се губи време. Според нея има незабавна потребност от този закон поради справедливостта и наказването на такива хора.

Председателят на Българска социалистическа партия акцентира, че в случай че Народно събрание го одобри по-бързо, той може да се приложи за случаите в Сотиря и да не стане като в тази ситуация на убийството на журналистката в Русе, за който е към този момент е късно - имаше признание, приложи се кратко произвеждане и нямаше доживотна присъда. " Настояваме за бързо гледане на закона, бързо приемане на две четения, в случай че би трябвало със съкратени периоди сред първо и второ четене, с цел да може да влезе в действие законът и да се приложи за тези съответни случаи ", заключи Корнелия Нинова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР