Снимка Булфото, архив, видео Фейсбук/Нова ТвМая Манолова обяви нещо, което

...
Снимка Булфото, архив, видео Фейсбук/Нова ТвМая Манолова обяви нещо, което
Коментари Харесай

Мая Манолова: Настояваме средната пенсия да стане 369 лева

Снимка Булфото, списък, видео Фейсбук/Нова Тв

Мая Манолова разгласи нещо, което сигурно ще заинтригува доста пенсионери в България. 

" Ние от ИБГНИ настояваме   междинната пенсия при това преизчисление да стане 369 лева, а не както предлага служебното държавно управление – 340 лева Става дума за едни 20 млн. лева на месечна база ". Това сподели водачът на " Изправи се БГ! Ние идваме! "  Мая Манолова.

" Обръщаме се към всички партии и политически обединения в Народното събрание, които настояват, че ги е грижа за хората, да се заемем неотложно с актуализацията на бюджета. Това е единственият метод да бъдат обезпечени пенсиите на възрастните хора и надбавката от 50 лева, единственият метод медиците на първа линия да имат своите спомагателни заплащания на прага на COVID криза и бизнесът да получи поддръжка ", съобщи Манолова.

По думите ѝ в актуализацията, която към този момент е импортирана в Народното събрание, се предлага да бъдат обезпечени пенсии за надбавките на пенсионерите и това да се случи чрез преизчисляване на пенсиите със междинен % 12,5%.

" Актуализацията на бюджета включва повече пари за социални плащания - 575 млн. лева повече. Тук са включени и парите за бизнеса - 400 млн. лева за мярката " 60 на 40 " и мярката " Запази ме ", написа



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР