Снимка Булфото, архивПри проверки, които направихме с колегите от МВР,

...
Снимка Булфото, архивПри проверки, които направихме с колегите от МВР,
Коментари Харесай

Рановски: Проверки на автошколите показват прикриване на обороти

Снимка Булфото, списък

„ При инспекции, които направихме с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и " Икономическа полиция " се натъкнахме на редица злоупотреби ". Това съобщи в ефира на „ Здравей, България " по Нова тв Бойко Рановски, изпълнителен шеф на ИА " Автомобилна администрация ".

По думите му постоянно школите прикриват обороти. „ Искаме ясни правила за всички. Имаме случай, при който образователен център е обучил за предходната година 1000 претенденти и има регистрирани доходи 35 000 лева Това значи 35 лева образование на курсист. Нереално е. Това са парите, които са отчели инструкторите на центъра, а останалите са ги прибрали. Курс под 500 лева не би трябвало да има ", сподели още Рановски.

Директорът на ИА " Автомобилна администрация " разяснява и недоволството на автоинструкторите. Днес те оповестиха, че ще излязат на митинг поради препоръчаните промени в образованието на кандидат-шофьорите.

„ По в този момент настоящата разпоредба образованието се прави от образователни центрове. Това не се трансформира и в плана, който е качен за разискване. Промяната е обвързвана с това, че ръководителят на образователната активност, техническият помощник и преподавателите би трябвало да бъдат на трудов контракт, а не на цивилен. Техническият помощник дава отговор за активността на образователния център, т.е. вкарва данни в системите и записва хората. Такъв сега няма, т.е. не се съблюдава законодателството. Друго, което се разяснява е, че наредбата е написана скрито. Тя беше изпратена на уредниците на митинга ", сподели още Рановски.

По думите му образователните коли не трябва да бъдат частни. „ Автомобилите, с които се прави образователната активност, имат специфични съоръжения. Те би трябвало да са на юридическо лице ", разясни Бойко Рановски.

Той добави, че произшествията с млади водачи са чести. „ Искаме водачите да са по-подготвени, когато вземат брошура ", заключи шефът на ИА " Автомобилна администрация ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР