Снимка: Булфото, архивПонеже сме сигурни, че министърът на културата познава

...
Снимка: Булфото, архивПонеже сме сигурни, че министърът на културата познава
Коментари Харесай

БНТ: Не сме прекъснали програмата си заради ГЕРБ. Прякото включване беше като за парламент и правителство

Снимка: Булфото, списък

„ Понеже сме сигурни, че министърът на културата познава законодателството, не имаме вяра, че офанзивите му са опит за напън или връщане в годините, които смятахме за окончателно отминали. “, обявиха от  телевизия та.

В позицията на публицистите се показва противоречие с изказванията, отправени от министъра на културата

Екипът на дирекция " Новини и настоящи излъчвания " изрази противоречие с отправените изказвания от служебния  министър на културата  проф Велислав Минеков.  Българска национална телевизия  не е прекъсвала  стратегия та си, с цел да излъчи  брифинг а на  ГЕРБ , обявиха от Българската национална  телевизия  в публично изявление направено в 20 часа довечера.

От  телевизия та отхвърлят да са прекъсвали  стратегия та си, а директното включване за  ГЕРБ  било, като за парламент и държавно управление.

По-рано през днешния ден служебният  министър на културата  Велислав Минеков съобщи, че са се натрупали аргументи да изиска оставката на шефът на  Българска национална телевизия   Емил Кошлуков , поради спиране на предаване за да се излъчи изключителна конференция на  ГЕРБ .

" Наблюдавах през последните дни по какъв начин по пет души от някогашната ръководеща партия се явяват по едно и също време в утринните блокове. Става дума за случая от събота, за който получих голям брой позвънявания и питания по какъв начин е допустимо това събитие -  брифинг  на някаква политическа партия да бъде употребен, с цел да се пресечен предаванията на три малките екрани, които са с най-висока гледаемост в България ", съобщи министърът на културата.

Българска национална телевизия  и БНР са част от системата за национална сигурност. Много добре е разказано по кое време може да се получи спиране – при положение на изключителни условия предаванията могат да бъдат прекъсвани “, добави проф. Минеков, допълва dunavmost.com.

От  Българска национална телевизия  отговориха в формалното изказване, че директното включване на част от конференцията е било в границите на настоящ информативен блок от редовната  стратегия  на обществената  телевизия .

„ Така, както сме правили при други събития, в това число на институции като Народното събрание, президента и други политически партии. Според публицистите на  Българска национална телевизия  скандалът с подслушването на опозиционни политици е значимо събитие и по тази причина считаме, че феновете би трябвало да чуят още информация по тематиката и разнообразни гледни точки. “ споделиха от  Българска национална телевизия .

От  телевизия та обявиха, че законът за радио и  телевизия  гарантира публицистичната самостоятелност на публичните медии.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР