Снимка: Булфото, архив Полицаи от Пиринско масово съдят МВР за

...
Снимка: Булфото, архив Полицаи от Пиринско масово съдят МВР за
Коментари Харесай

Полицаи от Пиринско съдят МВР, искат си парите за извънреден труд

Снимка: Булфото, списък
Полицаи от Пиринско всеобщо съдят Министерство на вътрешните работи за неплатен ексклузивен труд. В районните съдилища в Благоевград, Петрич и Гоце Делчев са подадени близо 150 молби, в които служителите на реда упорстват да им се изплатят направените изключителни часове.

За всеки един от чиновниците на Министерство на вътрешните работи сумата е друга и варира от 1500-1700 лева за интервал от три години обратно.

16 гранични служители на реда към този момент осъдиха на първа инстанция Министерство на вътрешните работи за неплатен ексклузивен труд. Те са най-вече от Гоце Делчев.

Съдът бе назначил по всички каузи съдебно-счетоводна експертиза, която открива, че служителите на реда са работили повече, в сравнение с им е платено.

Получавало се по този начин поради изчезнала в две наредби експлицитна наредба за преизчисляване на нощния труд в дневен. Това обаче съгласно съда значи единствено едно - че има празнина в нормативната уредба за отчитане на изключителния труд.

При съществуване на такава недостатъчност в специфичната уредба, касаеща чиновниците в Министерство на вътрешните работи, се ползва друга Наредбата за структурата и организацията на работната заплата, съгласно която нощните часове да се трансформират в дневни с коефициент 1,143, безапелационен е съдът.

Така че Министерство на вътрешните работи ще би трябвало да заплати положения ексклузивен труд в едно с лихвите, споделят магистратите, представени от " Труд ".

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР