Снимка Булфото, архивПо отношение на броя на случаите на коронавирус

Снимка Булфото, архивПо отношение на броя на случаите на коронавирус ...

РЗИ-София: Не са много случаите в училищата, рано е да се говори за разпространение.Снимка Булфото, архив

"По отношение на броя на случаите на коронавирус в София - те не са толкова много. Не може да говорим, че става за разпространение в самите училища и класовете". Това заяви д-р Ирина Гайтаневска от Регионалната здравна инспекция в София по БНТ установените случаи на коронавирус в столичните училища. Тя допълни, че се осъществява постоянен и ежедневен контрол. 

"Събираме информация, анализираме какво се е случило, ще се обсъдят мерките и могат да се променят някои от тях, за да може да бъде всичко под контрол", каза още тя. 

Д-р Гайтаневска заяви, че по отношение на носенето на маски всичко е разписано. "Няма как малките деца да бъдат с маска по време на час. Има моменти, в които това е абсолютно невъзможно. Освен на учителите, разчитаме и на родителите, защото това трябва да бъде постоянно разяснявано на децата. Те трябва да бъдат подсещани", призова тя.. 

"Не знам защо трябва да се говори за негатива или за финансовия аспект от евентуална санкция на директорите. Това е най-лесното, което може да се направи. Ако има груби нарушения ние може да го санкционираме, но да искаме отделим повече внимание на методичната помощ", каза още тя.

 

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg