Снимка Булфото, архивОт вчера вече не съм служител на БНТ.

...
Снимка Булфото, архивОт вчера вече не съм служител на БНТ.
Коментари Харесай

Горан Благоев: Напуснах БНТ заради чувството, че се намирам в мутренска среда

Снимка Булфото, списък

" От през вчерашния ден към този момент не съм чиновник на Българска национална телевизия. След 28 години и половина споделих " Довиждане на институцията, която ме построи като експерт. Направих този избор с цялостната увереност, че там, където стартира да господства примирението, безхарактерността, посредствеността, аз повече не мога да имам място ", написа дългогодишният водещ на " Вяра и общество " по Българска национална телевизия Горан Благоев във Facebook, представен от

Между Благоев и генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков имаше напрежение от началото на лятото, когато повторения на " Вяра и общество " отпаднаха от лятната скица на малкия екран. Тогава Благоев загатна, че самото предаване ще бъде свалено от ефир през есента. " Вяра и общество " съществува от 15 години, само че управлението на БПЦ от дълго време е в обтегнати връзки с Благоев, като от 2014 година клирици не вземат участие в предаването. През лятото синодът излезе с декларация, с която застана на страната на шефа на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. Казусът докара до митинги в отбрана и против предаването, до реакция на журналистическа организация и чуване на генералния шеф на Българска национална телевизия от Съвета за електронни медии (СЕМ). Впоследствие през септември " Вяра и общество " беше свалено от екран, а на негово място стартира друго религиозно предаване с нов водещ. По същото време Благоев стана основател на партията на някогашния вътрешен министър и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов - " Републиканци за България ".

" Изминалите три месеца ми дадоха да схвана по какъв начин са се чувствали неуместните персони след девети септември 1944 година Благодаря за това признание на Кошлуков и лакеите му. Няма по какъв начин обаче да им благодаря за едно натрапчиво възприятие, което до момента не съм изпитвал по коридорите на " Сан Стефано " - възприятието, че се намирам в някаква мутренска среда. Това до момента не е било в Българска национална телевизия. Както се знае на този свят, безконечен е единствено Бог. Ние сме преходни - нашето престояване в Българска национална телевизия също. Тръгвам си с признателност към всички, с които професионалният път ме срещна през тези минали 28 години и половина ", написа още Благоев.

Той благодари за удоволствието от взаимната работа, съпричастността и поддръжката, даже за тестванията, които сте ми сервирали.

" Тръгвам си с любов към всички сътрудници, които остават и нямат различен избор, с изключение на да търпят кошлуковизацията на Българска национална телевизия, към сътрудниците, които би трябвало да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, тъй като нямат опция да отидат другаде ", написа някогашният водещ.

В статуса си той споделя още че " изпитва болежка към сътрудниците, които през тези минали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и ласкателство към мощните на деня! То неизбежно спомага за затъването на Българска национална телевизия в тресавището, в което тя се намира ".

Благоев счита, че Кошлуков по този начин и не е схванал какво е Българска национална телевизия и каква би трябвало да бъде. " Непротивенето на злото е съпричастност на самото зло. От Българска национална телевизия можеш да си тръгнеш освен поради по-висока заплата другаде, Кошлуков. От Българска национална телевизия може да си тръгнеш и поради свободата и истината. Защото освен поради хляба живее човек. А къде ще продължа професионалния си път - ще ви споделя при идната ни среща. Бог да благослови и приятелите, и враговете! ", приключва своя статус Благоев.

Пред " Дневник " генералният шеф Кошлуков съобщи, че Благоев е напуснал по негово единодушие и че няма какво да разяснява по изказванията в статуса на някогашния водещ. Кошлуков съобщи, че не е осведомен с него.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР