Снимка Булфото, архивОпределено трябва да сме подготвени за повече и

...
Снимка Булфото, архивОпределено трябва да сме подготвени за повече и
Коментари Харесай

Климатолог: Страшни явления очакват земята, а България ще е покосена от...

Снимка Булфото, списък

„ Определено би трябвало да сме готови за повече и по-неблагоприятни за човечеството феномени, процеси, които ще ни пречат и ще ни дори попречват въобще да правим своите действия “, сподели пред БНР климатологът Антоанета Йотова.

Научният комитет на Организация на обединените нации за климата показа предходната седмица собствен отчет, съгласно който до 2100 вредите от наводнения годишно ще се усилят два или три пъти. В него се показва, че минимум 30% от ледниците в Северното полукълбо да се стопят до края на века.

``
реклама

„ Тук приказваме не за прогнози, а приказваме за моделни резултати, които дават опция по избрани сюжети да забележим по какъв начин в бъдеще това ще се случва.

Колкото по-далечно бъдеще имаме поради, толкоз по-несигурно е, че тъкмо това ще се случи. Имаме такава наклонност “, изясни Антоанета Йотова.

Не инцидентно се обръща внимание на повишение на междинната температура с 2 градуса.

„ Парижкото съглашение за климата, което бе признато от всички страни-членки на Организация на обединените нации през 2015 година и което ще влезе в действие от следващата година, то работи, основава всички нужни условия във всяка страна да се работи по този начин, че световната температура до края на века да не се увеличи с 2 градуса.

Това е тази температура световната, която е усреднена, която не се интерпретира като че на всички места ще става все по-топло. На някои места ще става още по-топло, на други места ще има захлаждане. Така, че усреднено да получим тази световна температура “, добави климатологът.

Ще има по-дълги и по-интензивни засушавания и то на все по-големи елементи от страната.

„ Това е обвързвано от една страна с процесите в световни мащаби, които текат без значение от нас, в това число и от естествените фактори, само че и ние хората в това число в България, случва се по този начин, че работим в неподходящата за нас посока “, каза Антоанета Йотова.

С погрешно изсичане на гори се понижават изискванията за удобен воден режим. През 2014 година е направено съществено проучване за рисковете за сферите в стопанската система от климатичните промени.

Антоанета Йотова прикани депутатите да одобряват Националната тактика за адаптиране към климатичните промени. Необходимо е тя да бъде обезпечена финансово.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 1 минута) Рейтинг: 181733 | Одобрение: 29983 Можем умерено да разположим комунисто-селяните (тоест непотребните за човечеството) към ледниците!Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL) //// Родствени страни към Балканите: BG, ROUM, MK, HR, HU, AL, KOS. По света наши родственици: TAT, DAG, IR, AFG. HTTP://protobulgarians.comShqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР