Снимка Булфото, архивОпитват се да гасят огън с бензин, няма

...
Снимка Булфото, архивОпитват се да гасят огън с бензин, няма
Коментари Харесай

Социолог за протестите: Управляващите гасят огън с бензин

Снимка Булфото, списък

" Опитват се да гасят огън с бензин, няма да се получи! " Така социологът Цветозар Томов разяснява среднощната акция на полицията, при която органите на реда отстранена палатковите лагери и освободиха блокираните кръстовища в София и останалите градове на страната.

" Очевидно е, че акциите на гражданско непокорство са политически акции и имат политически претенции за оставка на държавното управление, както и на основния прокурор. Очевидно е, че това, което се случи тази нощ е политически отговор на тези акции ", счита Цветозар Томов.

Според него решението за унищожаване на палатките ще докара до усилване на протестните дейности в София и останалите градове от страната.

" Почти няма никакво значение дали ще се отрази посредством нескончаем интервал на усилване на протестните акции. Със сигурност обаче ще се отрази на политическите настроения в страната и то в посока, в която ръководещите не желаят ", разяснява още социологът.

" Нека напомним, че преди един месец беше акцията в " Росенец ". Неглижирането на опита още веднъж да се скрие присъединяване на НСО в изгонването на Христо Иванов и хората, с които той опита да стъпи на плажа, в последна сметка беше една от главните аргументи за появяването на политическо напрежение и митинги ", добави още той, представен от " БГНЕС ".

Цветозар Томов обърна внимание и на думите на водача на НФСБ Валери Симеонов, който в телевизионно изявление тази заран заяви, че въпросът с отстраняването на блокадите е бил подложен на едночасово в детайли разискване на вчерашния съдружен съвет, без обаче да разясни съответно кой го е предложил. Според него точно тук поражда въпросът за какво полицейските началници, в своите обществени изказвания, не са съобщили това, а са упорствали, че решението е на ниво полицейски структури.

" За мен това е доста значителен проблем, който в тази политическа рецесия си коства да бъде обект на внимание от страна на обществеността – тъй като разрешаваме тоталното делене на власт от отговорност? Нека тези, които са взели това решение, излязат пред обществото и го заявят обществено ", прикани още Цветозар Томов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР