Снимка Булфото, архив Няколко часа след като премиерът Бойко Борисов

...
Снимка Булфото, архив Няколко часа след като премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Президентството: Правителството на Борисов е саботирало българското домакинство на Три морета

Снимка Булфото, списък
Няколко часа откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи, че самодейността " Три морета " има " цялостен съпорт " и държавното управление е направило безусловно всичко за нея, от " Дондуков " 2 предоставиха информация на медиите, в която се показва, че изпълнителната власт е желала отсрочване на българското домакинство на самодейността дни преди заминаването на президента Румен Радев в Естония, където в понеделник той го одобри, написа " ".

Днес, преди началото на съвещанието на Министерския съвет, министър председателят Бойко Борисов разгласи, че не приема рецензии, че държавното управление не поддържа самодейността и изброи направеното по нея. Той сподели, че е разпоредил на Държавна организация " Национална сигурност " и Държавна организация " Разузнаване " да ревизират кои са " доброжелателите " от България, за които президентът Румен Радев твърди, че са показали зад тила му в Талин версия за контакта му със инфектирания с ковид командващ Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. Заради тази информация бе прекратена формалната му аудиенция в Естония. И вторият тест на президента, резултатът от който излезе през днешния ден, е негативен.

В известие до медиите довечера от прессекретариата на президента показват, че на 16 февруари т.г. при посещаване в чужбина българският министър председател се разграничава от концепцията за основаването на Инвестиционен фонд в границите на " Три морета " и акцентира, че България към този момент прави значимите за районната съгласуваност планове със лични пари. Министър-председателят обществено се разграничава от тази позиция едвам в края на август т.г. след извършени интернационалните срещи в Блед, настояват от " Дондуков " 2. По-рано през днешния ден Борисов разгласи, че страната ни взе участие във фонда с 20 млн. евро.

По-късно последва и отговор от пресслужбата на Министерския съвет, която разгласи, че прессекретариатът на Радев прави погрешни внушения и добавя, че министър председателят в нито едно свое обществено изказване не е изразявал отрицателно отношение по отношение на самодейността, а в посоченото изявление от 26 февруари той акцентира интензивността на българската страна с действителни дейности в полза на " Три морета ".

От министерство на външните работи споделиха, че са желали отсрочване, защото следващата година в страната има парламентарни и президентски избори (още четете по-долу).

В публикуваната от " Дондуков " 2 информация се показва, че на 23 юни представител на българското министерство на външните работи (МВнР) показва запаси пред упълномощен в страната ни посланик, че България може да бъде хазаин на самодейността през 2021 година, макар декларираното предпочитание за това от президентската институция. От прессекретариата не дават детайлности по случая. От там показват още, че в границите на видеоконферентна връзка на министрите на външните работи на " Три морета " на 30 юни т.г., българският представител декларира, че държавното управление на България смята за оправдано страната ни да не организира домакинство на самодейността през 2021 година

" На 11 септември т.г. президентът организира на " Дондуков " 2 среща с посланиците у нас на 12-е страни, които вземат участие в самодейността. На срещата президентът показа концепциите си за работа по българското домакинство на " Три морета " през 2021 година, която да се утвърждава като инструмент за обществено и икономическо доближаване в Европа. В същия ден на среща с дипломатическите представители министърът на външните работи акцентира, че България е подготвена да поддържа продължение на естонското семейството и през 2021 година, за което Естония към този момент е декларирала своите упоритости. Външният министър предлага отсрочване на българското домакинство на самодейността ", настояват от " Дондуков " 2. По-късно българското външно министерство изпраща и мнение за отпадане на параграф в декларация на самодейността по отношение на българското домакинство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР