Снимка Булфото, архив Нова услуга за заплащане на дневна карта

...
Снимка Булфото, архив Нова услуга за заплащане на дневна карта
Коментари Харесай

Вече можем да си купим карта за градския транспорт в София и през телефона

Снимка Булфото, списък
Нова услуга за възнаграждение на дневна карта от 4 лв. и нощна карта от 2 лв. посредством мобилно устройство вкарва от през днешния ден Центърът за градска подвижност.

Всеки пасажер, който желае да си закупи карта за всички линии за 1 ден или да пътува с нощните линии до 04:45 ч., е належащо да се записва посредством имейл на sofia.mpass.bg, оповестиха от ЦГМ, написа Expert.bg.

Как работи системата:

- Първо се регистрирате на sofia.mpass.bg. После влизате в системата и виждате 2 варианти за закупуване на определената от Вас карта: Едната е, посредством дебитна/кредитна карта. В случая няма значение коя е банката издател, както и не дължите никакви спомагателни такси. Заплащате само и единствено 4 лв. за дневна карта или 2 лв. за нощна (може да закупите и двете). Втората алтернатива е, посредством мобилен оператор (в момента това е А1, само че в период от няколко седмици услугата ще се предлага и от останалите мобилни оператори). Отново заплащате единствено цената на определената карта, а СМС-ът Ви се таксува по абонаментния проект с оператора.

- Следваща стъпка е, че получавате предпазен QR код, който е Вашата “карта “. Необходимо е да го сканирате на входа на метрото, с цел да влезнете на перона. За пътешестване в наземния превоз е належащо да го покажете при инспекция на контрольора или на кондуктора, който ревизира валидността на картата.

Можете да закупите картата директно преди да влезете в метрото. Необходими са 45 секунди за валидиране. Не можете да се чекирате още веднъж със същата карта, откакто един път сте влезнали, в границите на идващите 5 мин. Контрольорите виждат в действително време, по кое време сте закупили картата. При въвеждане на код за потвърждаване на телефонен номер, при 3 неверни въвеждания изпратеният код се инвалидира и е належащо изпращането на нов код за удостоверение.

От ЦГМ споделят, че с новата система се заобикаля чакането по опашки пред Пунктовете за продажба на документи, не Ви е належащо да търсите и търговец, който доставя карти, с цел да си закупите. Нужно е да имате единствено мобилен телефон, да се регистрирате и да изберете алтернатива за възнаграждение на дневната карта/важи до 01.00 ч на идващия ден/ или нощната карта, която е за всички линии на нощния превоз и важи до 04:45 ч.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР