Снимка: Булфото, архивНамираме се в тежка ситуация, но не е

...
Снимка: Булфото, архивНамираме се в тежка ситуация, но не е
Коментари Харесай

Захариева: Дори избирателите на БСП няма да са щастливи да се върнат в тоталитаризма

Снимка: Булфото, списък

" Намираме се в тежка обстановка, само че не е чак минно поле. Никой не очакваше толкоз тежка рецесия. Координацията, планирането и солидарността са на доста по-добро равнище в сравнение с през първите няколко дни ". С тези думи стартира присъединяване си в предаването " Беновска пита " по Канал 3 вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

" Със самолета, с който върнахме българите от Франция, отпътуваха други, това ме учуди. Имаше страни, които първо не допускаха, след това трансформираха решението си, като Германия. Франция обаче не е променяла решението си, цялата информация е на нашия уебсайт. Разбирам, че евентуално всяка година са там, само че тази година нищо не е същото. Десетте души, които в този момент са кацнали, несъмнено ще би трябвало и тях да прибираме. Сезонната работа във Франция не е разрешена тази година, единствено в случай че имат непрекъснат адрес там ", показа тя, написа Novini.bg.

" Създадохме още през март банер COVID-19 и го обновяваме на всеки три часа. Имаме и 24-часов дежурен телефон. Беше меко казано необичайно откакто има толкоз информация на уеб страницата и по медиите, а и бяха на челно място в новините, още веднъж отпътуваха. Консулът ни беше в непрекъсната връзка с тях, само че не беше добре, че им бяха взели телефоните ", разяснява министърът.

" Ние не позволяваме извършители и другите страни няма по какъв начин да позволяват взаимни отстъпки. Искат ми оставката от партия, съгласно чийто водач демокрацията ни лиши свободата, несъмнено тъгуват по тоталитарния режим ", добави Захариева.

" Декларация във връзка края на Втората международна война оказва респект към жертвите ѝ, споделяме и че след нея не за всички настана независимост и народна власт. Някои страни изгубиха суверенитета си и бяха част от Съюз на съветските социалистически републики. Уроците от този момент са, че по никакъв метод не може да се толерира режим с репресии и потъпкване на демокрацията. Българска социалистическа партия не признава, че 45 години е имало тоталитарен режим в България ", съобщи вицепремиерът.

" Не считам, че даже гласоподавателите на Българска социалистическа партия биха били щастливи да се върнат в тоталитарния режим. Всички сме натоварени с повече тежести, в сравнение с в естествена обстановка. В нашата Конституция има огромен дефицит на текстове, свързани с изключителното състояние. Изпълнението на ограниченията зависи от нашата дисциплинираност. Надявам се да се поучим от обстановката. Българската стопанска система е много диферсифицирана и тогава доста оказа помощ ", приключи тя.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР