Снимка: Булфото, архивНадявам се, че президентът не иска да предизвика

...
Снимка: Булфото, архивНадявам се, че президентът не иска да предизвика
Коментари Харесай

Сидеров: Дано президентът не иска да предизвика правителствена криза

Снимка: Булфото, списък

„ Надявам се, че президентът не желае да провокира държавна рецесия като бави този декрет и по този метод да блокира желанието на парламентарното болшинство да избере нови министри. Това не би било държавнически ход ", заяви водачът на „ Атака “ и ръководител на ПГ на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров, съобщи БГНЕС.

Сидеров разяснява отпадналото от дневния ред на Народното събрание гласоподаване на трите министерски оставки поради изчезналия декрет на президента Румен Радев, с който основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов би трябвало да бъде освободен от поста, с цел да поеме силовото ведомство.

„ Дали това е заради механически аргументи? Разбрах, че президентът пътува, само че пътуването не би трябвало да попречи. Дали не е по някакви други аргументи, по-дълбочинни? Не знам. Президентът би трябвало да отговори “, счита Сидеров.

Според него не би следвало да има борба сред институциите – държавно управление и президент. „ В публичен интерес ли е да се бави изборът на нов министър на вътрешните работи? Нека всеки да си отговори самичък “, призов той.

Сидеров разяснява и обсъжданото в пленарна зала несъгласие на президента върху някои от новоприетите разпореждания върху Административнопроцесуален кодекс. „ Мотивите на ветото са слаби, за жалост. И положителното предпочитание да отстъпим тук не е стимулирано. Като че ли и ветото е игра на инат. Не ми се ще да мисля по този начин, само че ходовете на президента би следвало да бъдат доста добре премислени “, добави още водачът на „ Атака “.

От ГЕРБ разясниха отсроченото гласоподаване сбито. „ Ще чакаме. Ще изкараме още една-две седмици. Няма проблем “, съобщи някогашният парламентарен арбитър и сегашен народен представител Георги Марков.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР