Снимка: Булфото, архивХората не трябва да се страхуват да се

...
Снимка: Булфото, архивХората не трябва да се страхуват да се
Коментари Харесай

Кунчев: Хората не трябва да се страхуват да се ваксинират. Няма тежко разболели се след имунизация

Снимка: Булфото, списък

" Хората не би трябвало да се опасяват да се имунизират, като досега няма случай на тежко разболели се хора след имунизация ". Това сподели в " Денят стартира " основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Въпреки натиска от третата вълна на епидемията няма аргументи да се отсрочва деня на изборите съобщи още той.

" Случаят в старческия дом в Добричко е доста индикативен. Там болестта беше вкарана от личен състав, който отхвърли да се пенсионира. Хора, които бяха ваксинирани, станаха позитивни, част от тях развиха някакви признаци, не доста тежки, бяха признати 6 души и никой от тях не се наложи ваксиниран да остане ваксиниран на болнично лекуване. Всички останаха по-скоро за наблюдаване, останаха хора, които нямаха имунизирация, те са отказали, нямаме досега случай на ваксиниран с тежко превозване, камо ли пък умрял ", съобщи доцент Кунчев.

Главният здравен държавен контрольор сподели, че всички ваксини, които дойдат в България, се използва в границите на 3-4 дни.

" Вече направихме смазана организацията, че след кацането на самолета или след идването на тир-а, в рамките даже на среднощ, 1:00 - 2:00 часа колите на РЗИ-тата са тука и на идващия ден идват да работят с тях.

Главният държавен здравен контрольор акцентира, че последователно стартират да порастват количествата на идващите ваксини на " Пфайзер " и " Модерна ", както и на " Астра Зенека ".

" Ако има задоволително доставки, още при започване на идващия месец ние ще достигнем половин милион имунизирани ", сподели още доцент Кунчев.

По думите му хората не би трябвало да се опасяват да се имунизират, " откакто към този момент имаме мнението на специалистите и на регулаторния орган, и на националния ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР