Снимка БулфотоАдминистрацията бламира реформата, постигната с миналогодишните протести на родители

...
Снимка БулфотоАдминистрацията бламира реформата, постигната с миналогодишните протести на родители
Коментари Харесай

Манолова: Бламират поправките на майките

Снимка Булфото

„ Администрацията неодобрява промяната, реализирана с миналогодишните митинги на родители на хора с увреждания ”, съобщи националният омбудсман Мая Манолова пред БНР.

„ Те чакаха нарастване, а получиха закъснение и то тъкмо през януари, когато сметките и други разноски се покачват. Няма законови аргументи от Министерството на труда и обществената политика (МТСП) да бавят доникъде на февруари заплащанията за хора с увреждания ”, безапелационна е Манолова.

Забавянето стана поради премахването на обществените пенсии за неработоспособност, които се изплащат от Национален осигурителен институт. Парите се трансферираха към помощите от общественото министерство. Това е повода от ведомството да разгласят, че сумите ще бъдат платени през февруари.

Омбудсманът изиска от обществения министър Бисер Петков заплащането да стане през януари. По думите й, всичко зависи от администрацията в общественото министерство. Ангажиментът на Национален осигурителен институт да трансферира данните на хората, които са получавали инвалидни пенсии, беше до 16 януари.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР