Снимка: БулфотноОт Централната избирателна комисия обявяват, че избирателната комисия е

...
Снимка: БулфотноОт Централната избирателна комисия обявяват, че избирателната комисия е
Коментари Харесай

ЦИК Избирателната активност е била много ниска

Снимка: Булфотно

От Централната изборна комисия афишират, че изборната комисия е била доста ниска към 16 часа. На тези избори тя е била малко над 27%. Каква ще бъде формалната и дефинитивна информация, ще стане ясно едвам след оповестяването на резултатите от вота.

Най-активни са били българите в Смолян – 33% от тях са упражнили правото си на избор. Най-слаб интерес към вота са показали в Кърджали – 20.5%.

С интерес и с изключително внимание се наблюдава работата на машините. За първи път в секциите над 300 гласоподаватели се гласуваше машинно. 10 516, като 56 от тях излязоха отвън строя. ЦИК дефинираха този брой като нищожен и в границите на предстоящото, защото това е по-малко от 1% от общия брой.

Малко бяха и жалбите и сигналите, пристигнали в ЦИК. Бяха наложени и някои санкции, те бяха свързани главно с проблеми с организацията на изборния развой. Имаше сигнали за издание на резултати и за пропаганда. Голяма част от тях обаче бяха в обществените мрежи, поради което ЦИК не може да наложи наказване.

Днес в ЦИК всички РИК – общо 31, би трябвало да дойдат, с цел да се ревизират протоколите. Не се чака да има проблеми при предаването. Най-вероятно машинният избор ще улесни попълването и предаването на протоколите. От ЦИК чакат усложнения в секциите, където се е наложило да се премине на книжен избор.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР