Снимка бТВТир изхвърли от пътя автобус на градския транспорт в

...
Снимка бТВТир изхвърли от пътя автобус на градския транспорт в
Коментари Харесай

Шофьорът, предотвратил нова автобусна трагедия: Най-важни са пътниците

Снимка бТВ

Тир изхвърли от пътя рейс на градския превоз в София. 12 души пострадаха при злополуката. Двама от пасажерите са ранени тежко и са настанени с заплаха за живота в Окръжна болница, заяви бТВ.

``
реклама

Инцидентът стана на автомагистрала " Тракия " на входа на София. Автобусът по линия номер 7 се е движел към столицата, когато е застигнат от тир с турска регистрация. Бута го над 30 метра.



Снимка: bTV

В момента на удара в рейса са се возели 25 души, измежду тях – и деца. Те са пътували от село Лозен за София.
Хората в автобуса са доста по-уязвими, защото в градския превоз защитни колани няма.

Още на място проверяващите служители на реда акцентираха ролята и шанса на водача, който е предотвратил катурване на рейса.

Зад кормилото е Михаил Трайков. Шофьор с над 20-години професионален стаж. Пръв се качва в рейса. И финален слиза: „ И аз не знам по какъв начин стана. Мисля, че по тази причина ми е счупена ръката –  от притискане на кормилото ”.



Снимка: bTV

Разказва: „ Пътниците, най-важни са пасажерите. Аз не можех да изляза. Казах им да отворят спешни кранове да излязат те. Аз излязох финален ”.

Смята, че турският камионджия евентуално е задремал – случаят става на равно, при хубаво време.

Трайков чака интервенция. Веднага щом го чува по телефона, към мястото потегля шефът на гаража му. „ Каза,че двама души лежат на пода и не мърдат. Много беше обезпокоен, доста беше изплашен ”, описа Емил Ботев от „ Карат-С ”.



Снимка: bTV

Според него в тази ситуация е имало най-малко малко шанс – рейсът се е подпрял на отводнителна канавка и това също е спомогнало да не се преобърне

Трима от потърпевшите са в ИСУЛ, на четирима е оказана незабавна помощ в „ Пирогов ”. Тежко ранените са настанени в болница " Света Анна ". „ От тях двама са в тежко положение. Хоспитализирани са в реанимация,другите са настанени в хирургична клиника, в нехирургична клиника ”, сподели началникът на незабавното поделение Анна Николова.

Шофьорът на тира – Гьокхан Кахриман, е в ареста.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР